Çakar Gündemle ilgili konuştu

Özel Haber Süleyman Turan

1941 kez okundu.
Çakar Gündemle ilgili konuştu Advert

 

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Gaphaberleri.com’a Konuştu Çalışmalarımın bazı başlıkları Kürt sorununa çözüm müzakerlere devam Barış sürecine katkı için Akil insanlarla görüşme yaptım ve rapor sundum.

 

Bölgemizde çekilen dizilerin Bölgemizin imajıyla alay etmesi bu halkın misafir perverliği Tarihi eserleri insancıl humanist yanları bırakıp bize dağı taşı silahi kanı düşmanlığı halkımzın kadınlar üzerindeki kabulenmez sanaryoları yapmaktadır bunun için ben vicdanen bunu kabul etmiyorum  bunun için iki yıl evvel Ankara ya gitim  TBMM sine dilekçe verdim RÜTÜK e ddilekçe verdim vede Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum..

Kürt sorunu için Barışa katkı için TBMM ssine Başbakan Adalet Bakanlığına dilekçe verdim Abdullah Öcalan ile Görüşme komisyonında yer almak istedim Tarafıma teyit edildi Dilekçemim gündeme alındığına dair bana cevap verildi.

Ülkemizde Kadına Şiddet için her zaman konuyu gündeme taşiyorum. Baş taçı olan değer taşiyan kadınlarımıza özelikle de Emekçi kadınlara hak etiği hakı verilmemiştır.

 

Ülkemizde son dönemlerde Irkçı Faşist zihniyetlerin devreye girip bu ülkeyi kosa getiren zihniyeti her zaman şiddetle kınadığımı beelirtmk isterim bu dış destekli sanaryolara dikkatli olalım ve son yapılan Dış destekli Darbeyi kınadım şiddetle ret ettim ve açıklamalı Basına ve kamuoyuna görüşlerimi yazdım..

Dünya da Emperyalist güçlerin İslam ve Mazlum halkların üzerindeki santraç oyunlarını her zaman gündeme taşiyorum taşımaya yazmaya devam edeceğim.

Ülkemizde Bölgemizde kan ölüm göz yaşı viran olmuş yerleşim merkezleri Yakılan ormanlarımız bilinçsızce yakılan Anız yangınları yıkılan Ekoloji Boğulan Barajlarımız WS gündeme taşımaktayim.

 

Tüm bu siyasi sorunlar varken yerel sorunlarımız gz ardı ediliyor bunlara çüzüm için yetklileri duyarlı olmaya davet ediyorum.

 

İlçemizdeki DEDAŞ sorunu Termik Santral sorunu Çarpık kentleşme MARSU su sorunu ve Özelikle de GAP sorunun halen bitmemesi zamana alması hoş bir durum değil.Gap gelirse işsızlık sorunu bir nebze olsun giderilecek bölgeye refah huzur gelecek Elektirik sorunu ortadan kalkar Barışa huzura esile olur diye düşünüyorum.

 

İşsızlık sorunu baaşını alıp gidiyor Suriye mültecileri yetmezken bögemizin de viran olmuş yerleşim merkezlerinde ilçemize ilimize gelen çok insanların geldiğini bu hakın çilesi de bizi etkiliyor bizi özüyor ve de perişan oluyoruz..

 

 İlçemizde son dönemlerde verimli topraklarımızın biliçsızce Betonlaştırması yerel yönetimlerin devreye girmesi Parklara ve yeşil alanlara önem verilmesi gerekiyor suumuzu boşa harcamayalım Ağaç ddikelim var olan ağaçlarımıza sahip çıkmalıyız.

 

İlçemizde bir umumi bir Tuvaletın bulunmaması bu ilçeye yakışmiyor yerel yönetimlerden arz ediyoruz bir an önce yapılmasını umut ediyoruz.

İlçemizdeki Tarihi Eserlere sahip Çıkalım Şahkulubey kumbeti Tarihi Taş Köprü Tarihi Tepemiz ve ilçemizde bulunan bir kilise var onarım ve faliyete geçmesi için gereğinin yapılmasını diiyorum.

 İlçemizde bulunan Parklara Güvenlik birimi verilmesi Mezarlıklara 24 saat nöbetçi verilmesi temiz tutulması su ve Elektirk sorunun giderilmesi Madde bağımlı insanlra mekan olmaması için gerken tetbirlerin alınmasını arz ediyoruz..

İlçemizde Madde bağımlılığı sorunu çoğaliyor bizi özüyor bu değerli gençlerimize sahip çıkmalıyız bununla ilgili çalışma ve faliyetlerimiz var ilgililere rapor sunumuşuz diyaloğ ve temaslarımız devam ediyor halkımızda STK lardan ve de özelikle mahalle muhtarlarımızdan dduyarlılık bekliyoruz bu gençlerimize sahip çıkmalıyız ilgililer bunu için tetbir alınmalı bu gençler için ilçemizde bir Rehabilatasyon merkezinin kurulması için gereği yapılsa iyi olur diye düşünüyorm.

Trafik sorunun çilesi Çevre yolunun olmaması  alt ve Üst geçitlerin az olması bunlarında beraberinde Trafik kazaları yaralama ölüm ve maddi hasar oluyor bunun yapılması için de çırpınıyorum.

İlçemizde yerel sorunların giderilmesi için Tüm sorunları rapor halinde Belediyemize sunmuşuz takipçısıyız. İlgililerle diyaloğ kurmaktayim.

İlçemizin kanayan yaraları arasında ZERGAN deresinin ıslahı için Mardin Kızıltepe C.Baş Savcılığına suç duyurusunda bulundum.

 

İlçemizde Yüksek okul ve Üniversitenin olmaması bizi bezdirdi İlçemizin nufusu Ülkemizdeki 45 ilin nufusundan fazla olmasına rağmen bu ilçeye yapılan bu haksızlık  yetkililere ve ilgililere gereken rapor sunduk takipçısıyız..

Yıllardır İlçemiz Cezalandırmış sınavlar yapılmiyor bu da bize bu ilçeye haksızlık yapılmiş bir dayatma olarak görüyoruz..

 

Ve de son Öğretmenlere yapılan görevlerınden uzaklaştırma mağdur olmaları bizi özdü bu kabulenemez baş taşı öğretmenlere yapılan bu haksızlığın bir an önce giderilmesi için yetklilere Basına ve kamu oyuna açıklama yaptım.

 

Ülkemizde siyasi sorununun bir an önce Barış la sonuçlanması için Bu ülkede bu kaosun kakması için Kürt ve Türk halkı kardeşçe beraberce yaşanması başka yolu yok ve diğer azınlıkların beraberce kardeşçe yaşanması için acılarımızı paylaşması için herkesin Empati kurması elimizi değil bedenimizi bu taşın altına koymalıyız Bu ülkede hepimize yetecek kadar aş iş varken bu kaos bu ölüm kan göz yaşı neden Demokratik bir anayasa  Demokrasi ilkeleriyle Barış içinde özgürce kardeşçe eşit ve özgür yaşamak için çırpınmalıyız.

Bunun için Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak  bir Aktivist olarak Ülkemizin Bölgemizin İlimizin İlçemizin siyasi ve yerel sorunları için her zaman halkımızın yanında olduğumu belirtmek isterim.

 

Kızıltepe’de hep Urfa’yı örnek alıyoruz,

 

Haberin videosu gelecek………..

 

Çakar Gündemle ilgili konuştu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran: Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmalara saygı duyuyoruz
İran: Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmalara saygı duyuyoruz
Çocuklar için 23 Nisan'a özel hazırlanan
Çocuklar için 23 Nisan'a özel hazırlanan "Gazete Çocuk'" yayında