Deniz Naki’ye beraat

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, “terör propagandası” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan davadan beraat etti.

5299 kez okundu.
Deniz Naki’ye beraat Advert

Diyarbakır Başsavcılığı’nca hazırlanıp 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede suçlamaya dayanak olarak Naki’nin Facebook ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar gösterilmişti.

 

Naki’nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, “Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre’de yasak var diye onları gömemiyor” yolundaki paylaşımı suç sayılan iddianamede, fotoğrafın 8 Ocak 2009 tarihinde İsrail ile Filistin arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren çocuklara ait olduğu savunuldu.

 

Naki’nin bu paylaşımı, “Halkın bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesiminin, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, bölge halkının Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenini sarsmayı amaçladığı, PKK/KCK terör örgütünün aleni propagandasının yapıldığı değerlendirilmektedir” sözleriyle anlatıldı.

 

Savcı, Naki’nin, Kürtlerin ulusal kıyafeti “PKK kıyafeti” giyerek çektirdiği fotoğrafa da iddianamesinde, “kırsal alanda silahlı olarak faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının giydiği elbise ile çekilmiş fotoğraf” sözleriyle yer verdi.

 

rüdaw

Diyarbakır'da yargılanan Amedspor futbolcusu Deniz Naki beraat etti

Ayrıntılar birazdan...

Diyarbakır’da yargılanan Amedspor futbolcusu Deniz Naki beraat etti
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Karaköprü’deki Esnaf Ve Vatandaşlardan Başkan Beyazgül Ve Ak Kadrolara Tam Destek
Karaköprü’deki Esnaf Ve Vatandaşlardan Başkan Beyazgül Ve Ak Kadrolara Tam Destek