Sade, ‘Eskiden yürüyorduk, şimdi koşarak devam edeceğiz’

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından ASKON, MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası ile birlikte organize edilen ‘Geleceğini Arayan Şanlıurfa’ çalıştayı gerçekleştirildi.

1085 kez okundu.
Sade, ‘Eskiden yürüyorduk, şimdi koşarak devam edeceğiz’ Advert

Hilton Otel’de gerçekleştirilen yarım günlük çalıştaya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, TÜMSİAD Başkanı Mehmet Sadık Sade, ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve kurum müdürleri katıldı.

 

Gerçekleştirilen yarım günlük çalıştayda Şanlıurfa’nın sanayisini ele aldıklarını belirten TÜMSİAD Başkanı Mehmet Sadık Sade, hedeflerinin sanayileşmiş bir Şanlıurfa’yı görmek olduğunu belirtti.

 

Her çalıştayın gündeminin farklı olacağını ve gündem maddelerini çoğaltarak gündemi boğmak istemediklerini belirten Sade, “Bugün Şanlıurfamızda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa’da sanayi çalıştayını organize ettik. 4 saat süren çalıştayımızda Şanlıurfa’nın sanayisi için istişare yaptık. Bazı önemli kararlar aldık. Bu kararların takibini de biz STK’lar olarak yapmaya devam edeceğiz. Artık Şanlıurfa eski Şanlıurfa değil. STK’larımız birlik ve beraberlik içinde Şanlıurfa’nın bütün sorunlarına ve çözüm önerilerine siyasilerle, bürokrasilerle oturup istişare yapıp, sadece istişare yapmakla kalmayıp bunun sonuçlarıyla ilgili de takibini yapacaktır. Bu çalıştaylarımız devam edecektir. Her üç ayda bir bu çalıştaylarımız farklı konularla tarım, turizm, yerel yönetimler olsun bu tür başlıklarla bu çalıştaylarımız devam edecektir” dedi.

 

Çalıştayda birçok projenin ele alındığını belirten Sade, “Üçüncü OSB’nin altyapısının ihalesinin yapılması, içme suyunun ihalesinin yapılması, Mürşitpınar’a devlet demir yolunun bağlanması, sanayicilere destek veren kurumların düzeltilmesi, İŞKUR olsun, KOSGEB olsun, bu tür konuları gündeme aldık. Zaten bu yatırım ve destek paketinden sonra tüm STK başkanlarımızla beraber bizler de aynısı yapıyoruz. Dışarıdan Şanlıurfa’ya yatırımcı getiriyoruz, Avrupa’da olsun, yurtiçinden olsun yatırımcılarımızı getiriyoruz. Buradaki yatırımcılarımızı Kalkınma Ajansı olsun, Kırsal Kalkınma olsun, bunlar sunumlar yapıyor. Bunların proje takiplerini biz yapıyoruz. Bunlara yatırım fırsatlarını anlatıyorlar. Bizim hedefimiz artık sanayileşmiş bir Şanlıurfa’yı görmek, bunun içinde eskiden yürüyorduk, şimdi koşarak devam edeceğiz”  diye konuştu.

ŞANLIURFA(RUHA AJANS)

 
Sade ‘Eskiden yürüyorduk şimdi koşarak devam edeceğiz’
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir