Demir fiyatları inşaat sektörüne darbe vurdu

Şanlıurfa’nın en önemli ekonomik dinamiklerinden inşaat sektörü can çekişiyor. Demir fiyatlarındaki yükseklik bazı müteahitlerin ‘paydos’ kararı almasına neden oldu. Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal,”Demir fiyatları konusunun çözülmesi adına yatırımcı müteahhit arkadaşlarımızla bir olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”dedi.

930 kez okundu.
Demir fiyatları inşaat sektörüne darbe vurdu Advert

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat söktürü, demir fiyatlarının yüksekliğinden dolayı zor günler geçiriyor. Bu alanın en önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’da durum aynı. Tüm Emlakçılar Esnaf Odası, ortaya çıkan manzaraya dikkat çekerek el birliğine çağrı yaptı, sorunun çözümü için gerekenlerin yapılacağına vurgu yaptı.

‘MÜTEAHİTLER, PAYDOS KARARI ALDI’

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal, şunları kaydetti:”Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünün yatırımcıları olan müteahhitlerin kanayan yarası olan demir fiyatlarının özellikle son yıllarda enflasyon ve dövizdeki artışın üzerinde bir artış göstermesi nedeniyle ürün temininde sıkıntı yaşayan ve iş bırakma noktalarına gelen müteahitlerimizin, paydos kararı alması ve bu paydosun daha geniş kitlelere yayıla bilecek olması nedeniyle özellikle demir üretiminde dünyada ‘en’ler de olan Türkiye’nin oluşabilecek ciddi risklerini göz önünde bulundurduğumuzdan dolayı ‘Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası’ olarak demir fiyatları konusunun çözülmesi adına yatırımcı müteahhit kardeşlerimizle bir olduğumuzu ifade ederek kanayan yara olan bu sorunun ve Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat söktürüne vurulan bu darbenin hassasiyetinin son derece farkındayız. Bu konunun çözülmesi adına odamız olarak elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi ve değerli müteahhit kardeşlerimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

(ŞANLIURFA – RHA) 

Demir fiyatları inşaat sektörüne darbe vurdu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı