Irma kasırgası Florida'ya ulaştı, ilk can kaybı haberi geldi

Irma kasırgası Florida'ya ulaştı, ilk can kaybı haberi geldi

976 kez okundu.
Irma kasırgası Florida'ya ulaştı, ilk can kaybı haberi geldi Advert

ABD Haberleri – Gap Haberleri: 5. kategoride ilerleyen Irma kasırgası, ABD'de ilk vuracağı eyalet olan Florida'dan ilk can kaybı haberi de geldi.

Karayipler ve Küba'da 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası, Florida eyaleti kıyılarına ulaştı. Reuters haber ajansının haberine göre, bir kişi hayatını kaybetti. Ölen adamın kasırgada yaşanan ilk can kaybı olduğu tahmin ediliyor.

Ulusal Kasırga Merkezi, Irma Kasırgası'nın saatte 25 kilometre hızla Florida'nın Key West adasından ülkeye giriş yaptığını açıkladı. Günlerdir kasırgaya karşı önlem alan ABD kıyılarında su seviyesi gittikçe artıyor.

Florida'da dalga boyu 4,5 metreye ulaştı. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor. Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı.

Florida valisi dün yaptığı açıklamada "Burayı hemen terk edin. Hayatta kalamazsınız" uyarısını yapmıştı. ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi.

 

Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var. Haber ajanslarına yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

 

Kaynak:Zernewis

Irma kasırgası Florida'ya ulaştı ilk can kaybı haberi geldi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti