İbadi'den yeni teklif

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Federe Kürdistan Bölgesi yönetiminin petrol gelirlerinin kontrol edilmesi halinde memur maaşlarının düzenli ödeneceğini belirtti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Federe Kürdistan Bölgesi’ne ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. İbadi, “Tüm Iraklılar gibi Kürt vatandaşlarımızı koruyup, herhangi bir saldırıya maruz kalmalarına izin vermeyeceğiz. Sizler (Kürtler) Irak'ın 1'nci sınıf vatandaşınız” dedi.

2665 kez okundu.
İbadi'den yeni teklif Advert

Irak'taki Kürtlere bir zarar gelmesine müsaade etmeyeceklerini belirten İbadi, şu ifadeleri kullandı: “Bir lokma ekmeği de birlikte paylaşacağız. Irak federal hükümeti petrol gelirlerini kontrol etmesi halinde, tüm memurların maaşını kesintisiz bir şekilde ödeyecek ve bu vesile ile yolsuzluğun da önüne geçilecek.”

 

25 Eylül referandumundan sonra Hewler (Erbil) ve Süleymaniye’ye uluslararası uçak seferlerinin iptal edilmesi, kara sınır kapılarının Bağdat'ta teslim edilmesi ve Kerkük’e Irak ordusunun gönderilmesi kararlarını alan Irak merkezi hükümeti, Ocak 2014'ten bu yana Federe Kürdistan Bölgesi’nin bağımsız bir şekilde petrol ihraç etmesinden dolayı bütçe payını ve memur maaşlarını göndermiyor.

 

Kaynak:www.mezopotamyaajansi.com

İbadi'den yeni teklif
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti