Mültecileri tekmeleyen gazetecinin mahkumiyeti onandı

Mülteci kafilesinin Sırbistan sınırından Macaristan'a girişi esnasında bir mülteci çocuğu tekmeleyen görüntüsüyle tepki çeken Macar gazeteci Petra László'nun mahkumiyeti onandı.

872 kez okundu.
Mültecileri tekmeleyen gazetecinin mahkumiyeti onandı Advert
Sırbistan sınır bölgesinden 2015 yılının Eylül ayında Macar topraklarına giren mültecilerle ilgili çekim sırasında, diğer basın mensuplarının kameralarına mülteci kız çocuğunu tekmelerken ve de kucağında bir çocuk taşıyan bir Suriyeli mülteciye çelme takarken yakalanan gazeteci Petra László'nun mahkumiyeti onandı. 
 
Büyük yankı uyandıran bu görüntülerin ardından Petra László "saldırganlık" suçlamasıyla mahkeme önüne çıkarılmış, Macar mahkemesi tarafından bu suçtan mahkûm edilmiş ancak cezası askıya alınmıştı.
Petra László'nun eğer üç yıl içinde benzer başka bir suç işlerse bu cezanın da infaz edileceği anlamına geliyordu. Petra László'ya verilen bu ceza temyiz mahkemesinde yeniden ele alındı. Mahkemeye müdahil avukat olarak katılan Helsinki İnsan Hakları Komisyonu hukukçuları gazetecinin sadece saldırganlık suçu işlemediğini savundular ve bu suçun aynı zamanda "halkı nefrete teşvik etmek" suçu olduğunda da ısrar ettiler.
 
Savcının da cezanın ağırlaştırılması, yani askıya alınan cezanın yanı sıra para cezası da verilmesi yolundaki mütalaası da mahkemede hâkimler tarafından değerlendirildi. Petra László'nun avukatları ise gazetecinin kendisine doğru koşanlar nedeniyle paniğe kapıldığını, aslında kimseye zarar vermek istemediğini iddia etti. Sonuçta temyiz mahkemesi cezayı ağırlaştırmadan ve para cezasına da gerek görmeden daha önceki kararı aynen onadı.
 
Petra László'ya verilen ceza böylece 3 yıllığına askıya alınmış oldu.
 
László bu davranışıyla tüm dünyada tepkiler almış ve çalıştığı televizyon kanalından da çıkarılmıştı.
 
kaynak:mezopotamyaajansi.com
Mültecileri tekmeleyen gazetecinin mahkumiyeti onandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı