FLAŞ .. Akçakale’de İŞKUR liste skandalı

RUHA HABER AJANSI )

2105 kez okundu.
FLAŞ .. Akçakale’de İŞKUR liste skandalı Advert

İŞKUR İl Müdürlüğü, tüm ilçelerde olduğu gibi Akçakale’de de temizlik  işçisi alımları ve için mülakat yapmış mülakatı kazananların asil listesinde isimleri yer alan  16 işçi mülakatla belirlendi. İddiaya göre, birileri tarafından listede ismi çıkmış 3 kişinin yerine başka isimlerin yazıldığı ileri sürüldü.

İŞKUR tarafından 16 işçinin  Akçakale ilçe Milli Eğitim’de temizlik görevinde başlamaları için evraklarını 10 Kasım 2017 tarihine kadar tamamlamaları istenmişti.

3 KİŞİNİN İSMİ NEDEN ÇIKARILDI ?

İddiaya göre, mülakatla belirlenen 16 kişilik  asil işçi listesi  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  hazırlanan yeni liste ile değiştirildi. Birinci listede asil olarak yer alan 2 kişi,  ikinci listede yerlerine yeni isimleri görünce Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne neden isimlerinin çıkarıldığını sordu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın kendileri dışında geliştiğini ve listenin il milli eğitimde değiştirildiğini savundular.

“YAPILAN LİSTE DEĞİŞİKLİĞİNDEN HABER OLMADIK”

İddialara yönelik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, Ruha Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Akçakale İlçe Milli Eğitim’in listesine müdahalede bulunmadıklarını ifade ederek,”Tüm ilçelerde olduğu gibi sadece kontenjanlar belirlendi. İşçi alımları ile ilgili herhangi bir müdahalede bulunmadık. Yapılan liste değişikliğinden haberdar olmadık. İşe alınacak yeni işçi listesi Akçakale ilçe Müdürlüğü’nün tasarrufunda.” ifadelerine yer verdi.

“LİSTE DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİLER SÜRÜYOR “

İlçe sakinleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız ve müdürlük yetkililerinin iddialara açıklık getirmesini istiyor.

İSİMLERİNİ ÇIKMASINA RAĞMEN LİSTEDE İSİMLERİ OLMAYAN

Mehmet Fırat

Vahit Kankat

ve ismi öğrenilemeyen bir kişi

YERLERİNE GELEN KİŞİLER

İmam Bayram

ibrahim Su

Halil Ceylan

FLAŞ .. Akçakale’de İŞKUR liste skandalı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı