Ruhani: ABD, İran’ın başarılarına tahammül edemiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki protesto gösterileriyle ilgili bugün de açıklamalarda bulundu. Ruhani, düşmanların her daim İran halkından intikam almak peşinde olduğunu söyledi.

1489 kez okundu.
Ruhani: ABD, İran’ın başarılarına tahammül edemiyor Advert

Geçen hafta başlayan ve şimdiye kadar 12 kişinin yaşamını yitirdiği hükümet karşıtı eylemlerle ilgili İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den bugün de bir açıklama geldi. Ruhani’nin hedefinde ABD vardı.

 “Silahlı kuvvetler ve hükümet arasındaki güçlü birlik ve bir sonraki adımda, büyük İran milletinin dünyadaki başarısı ve siyasi zaferleri düşmanları rahatsız etti” diyen Ruhani, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD, nükleer anlaşmayı ortadan kaldırmaya çalıştı ve İran halkına karşı mücadele etmek amacıyla yeni yaptırımlar oluşturmaya başladı. Ancak dünya buna karşı çıktı ve attığı ilk adımda başarısız oldu.”

‘İRAN HALKI KURALLARI ÇİĞNEYENLERİN CEVABINI VERECEK’

Ruhani bugün İslami Şura Meclisi komisyon başkanlarıyla düzenlediği oturumda; son günlerde İran'ın bazı noktalarındaki itirazlar ve eylemlere işaret ederek, halkın eleştiri ve protestosunun tehdit değil, fırsat olduğunu, İran halkının kuralları çiğneyenler ve kargaşa çıkaranların cevabını vereceğini belirtti.

Ruhani, İran halkının nükleer anlaşmanın uygulanması, bölgede terörizmle mücadeledeki başarısı ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımların etkisizleştirilmesi başta olmak üzere siyasi zaferlerinin ABD ve bölgedeki bazı gasıp ülkelerin İran milletine karşı düşmanlığının esas sebeplerinden olduğunun altını çizdi. Ruhani; ABD'nin nükleer anlaşma konusundaki başarısızlığına işaret ederek, bir-iki ülke ve menfur ve gasıp bir rejim hariç, nükleer anlaşmanın ihlali konusunda kimsenin ABD'ye destek vermediğini, tüm dünyanın bu ülkenin karşısında durduğunu kaydetti.

‘İRAN'IN BAŞARILARI ABD İÇİN TAHAMMÜL EDİLEMEZ BİR DURUM’

Ruhani, İran'ın başarılarının düşmanın gözüne batan bir diken ve ABD ve Siyonist rejim için tahammül edilemez bir durum olarak niteledi. Düşmanların her daim İran halkından intikam almak peşinde olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani; İran'da ekonomik sorunların olduğunu ve kimsenin bunu inkar etmediğini belirterek, İran halkının kudretle sorunları geride bırakacağını ve kamu malına zarar veren ve devrim kutsallarına hakaret eden kargaşacılara gereken cevabı vereceğini belirtti.

kaynak:mezopotamyaajansi.com

 

Ruhani: ABD İran’ın başarılarına tahammül edemiyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Dünya'nın en büyük parlamento seçimleri başladı
Dünya'nın en büyük parlamento seçimleri başladı
Billström: İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin veriler oldukça ciddi
Billström: İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin veriler oldukça ciddi