Hükümet'ten Efrin Operasyonu'na dair açıklama

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Efrin’e yönelik başlatılan askeri operasyonun uluslararası hukuka uygun ve meşru olduğunu savundu.

828 kez okundu.
Hükümet'ten Efrin Operasyonu'na dair açıklama Advert

Efrin’e yönelik başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” adı verilen operasyona ilişkin Hükümet’ten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, operasyona ilişkin açıklamayı sosyal medya adresinden yaptı.

Açıklamasda harekatın, “Bölgede huzur, barış, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek; bölge halkının can/mal emniyetini sağlamak; bölge halkı üzerindeki baskı, tehdit ve korkuyu kaldırmak; bölgedeki mazlum/mağdur Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için” başlatıldığı belirtildi.

Yine harekatın BMGK terörle mücadeleye yönelik 1624(2005), 2170(2014) ve 2178(2014) kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan “meşru müdafaa hakkı” çerçevesinde olduğunu ileri sürülerek, “Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmış; harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında dini vurgular da ön plana çıkarılarak, şunlar kaydedildi: “Bölgede yaşayan Türkmenler, Kürtler ve Araplar bizim kardeşimizdir, komşumuzdur” vurgusunun yer aldığı Suriye halkı, bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplar ile Türk halkı, aynı dinin mensubudur; aynı Peygamberin ümmetidir; aynı tarihin/kültürün mirasçısıdır ve aynı medeniyetin evlatlarıdır.”

kaynak:mezopotamyaajansi.org

Hükümet'ten Efrin Operasyonu'na dair açıklama
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sebastian Steudtner sörfte dünya rekorunu geliştirdi
Sebastian Steudtner sörfte dünya rekorunu geliştirdi
YENİLEME - İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması
YENİLEME - İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması