Yılların Hayali Çözüme Kavuşuyor

Yıllardır Ceylanpınar’ın en büyük sorunu olan ve çözümü için birçok girişim yapılan tapu ile ilgili kadastro çalışmaları başladı.

870 kez okundu.
Yılların Hayali Çözüme Kavuşuyor Advert

Şanlıurfa Valiliği’ne bağlı kadastro müdürlüğü yaptığı ilanla, 05.02.2018 itibari ile ilçede kadastro çalışmaları başladı.

Şanlıurfa Kadastro Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ceylanpınar’da Yenişehir, Mevlana, Ulu Camii, Selahaddini Eyyubi, Adnan Menderes, Fatih Sultan Mehmet, Cumhuriyet, Seydo Atilla,Mehmet Akif Ersoy,Bahçelievler,Ensar,Turgut Özal, Adnan Menderes ve Özbek mahalleleri sınırları içerisinde bulunan Maliyeye ait taşınmazlarla ilgili 4706 sayılı kanunun geçici 18.Maddesi ve 3402 sayılı kanunun Ek-4 maddesi kapsamında yapılacak olan kadastro işlemlerine Pazartesi itibari ile başlanmıştır denildi.

Bu çalışma alanı sınırı içerisinde kullanımında taşınmazı bulunan kişilerin ve temsilcilerinin söz konusu taşınmazların başında olması gerektiği belirtilen açıklamada, sınırları belli olmayan taşınmazların köşe noktalarına mahallin örf ve adetine uygun kalıcı işaretler koymaları, kullanımlarında taşınmaz mal olduğunu kanıtlayıcı belgeleri ile birlikte belirtilen gün ve saatte taşınmazların başında hazır bulunmaları gerekmekte olduğu hazır bulunmayanların ise yokluklarında işlem yapılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Kadastro Müdürlüğü, kadastro çalışmalarına yapılacak itirazlar için ise, kadastro ekibinin çalışma alanındaki görevinin sona erdiği tarihe kadar kadastro komisyonunda incelendiğinden, itirazı olanların bu süre içerisinde belgeleri ile birlikte müdürlüğümüze veya kadastro teknisyenliğine müracaat etmeleri gerektiği dile getirildi.

İtiraz sonuçlarının 30 günlük askı cetvellerinde gösterileceği belirtilen açıklamada bu tarihten sonraki itirazların ise kadastro sonuçlarının gösterildiği 30 günlük askı ilan süresi içerisinde Şanlıurfa Kadastro Mahkemesine dava açmak suretiyle yapılabileceği açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, yapılacak olan çalışmanın hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri ilk günden Ceylanpınar’ın kanayan yarası durumundaki bir sorunu olan tapu meselesinin çözüme kavuşması için sağlıklı ve yerinde kadastro çalışmasının yapılması gerektiğinin altını çizen Menderes Atilla, eski kadastronun en az 50 yıllık olduğunu mevcut kadastro ile yapılması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Atilla, bu çalışmanın yapılması için başta bakanlıklar olmak üzere birçok yetkili ile temasa geçtiklerini, yapılacak olan kadastro çalışmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Vatandaşlardan kadastro çalışması yapan ekibe yardımcı olmasını rica eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, kısa süre içerisinde yapılacak olan kadastro çalışmasının ardından vatandaşların tapu almalarının önünün açılacağını söyledi.

Yılların Hayali Çözüme Kavuşuyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı