Mahkeme İkizoğlu’nu öldüren sanığa müebbet hapis cezasıyla yetindi

İZMİR – Bergama’da boşandığı eşi Işık İkizoğlu’nu öldüren Yahya Cengiz Küçük’ün “ağırlaştırılmış müebbet” istemi ile yargılandığı davada mahkeme “müebbet hapis” ile yetindi.

1149 kez okundu.
Mahkeme İkizoğlu’nu öldüren sanığa müebbet hapis cezasıyla yetindi Advert

İzmir’in Dikili ilçesinde, boşandığı eşi Işık İkizoğlu’nu vahşice öldüren Yahya Cengiz Küçük’ün “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar verildi. Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Küçük ve İkizoğlu’nun yakınları ile taraf avukatları katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada gelen belgeler okundu.

Ardından iddia makamı bir önceki celsede verdiği mütalaa doğrultusunda sanık Küçük’ün “canavarca hislerle ya da eziyet çektirerek öldürme amacıyla hareket ettiğine ve cinayeti tasarlayarak işlediği yönünde yeterli delil olmaması" gerekçesi ile sadece “Kasten öldürme” suçlaması ile “müebbet hapis cezası” verilmesi yönünde mütalaa verdi.

İkizoğlu’nun avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı Küçük’ün “Tasarlayarak ve canavarca hislerle öldürme” suçlaması ile cezalandırılmasını istedi. Sanık Küçük ise, öldürdüğü İkizoğlu’nu suçlayarak kendisini savundu.

Küçük'ün avukatı Emin Uz da olayda “tasarlayarak öldürme” suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkilinin eylemi ağır haksız tahrik altında işlediğini ve çok pişman olduğunu savundu.

Mahkeme Küçük’ün "kasten insan öldürme" suçlaması ile “müebbet hapis” cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak:www.mezopotamyaajansi.com

 

Mahkeme İkizoğlu’nu öldüren sanığa müebbet hapis cezasıyla yetindi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
EURUSD analizi
EURUSD analizi