Eğitim çalışanlarının gür sesi, sendikacılığın en güçlü adresiyiz

Örgütlenerek dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme mücadelesinde çeyrek asrı geride bıraktığımız bu Mayıs ayında özgün sendikacılığımızın eğitim çalışanları tarafından yine teveccühe mazhar olduğuna şahit olduk.

1119 kez okundu.

Eğitim çalışanlarının gür sesi, sendikacılığın en güçlü adresiyiz
Advert

Faaliyetlerini sadece özlük haklarıyla sınırlandırmayan, üyesinin geleceği kadar ülkesinin geleceğini de önceleyen mücadele anlayışını; millet iradesinin ayakta kalmasını, kazanımlarımızın hayatta kalmasını, millî kültürümüzün gençlere miras olarak aktarılmasını, eğitimin bir maarif davası olarak algılanmasını çevreleyen bir dönemin sonunda daha da büyüdük, mevcuda yeni değerler kattık ve kazandık. Böylece dünden bugün değişmeyen bir anlayışla yazılan bir büyüme hikâyesi daha tarihe geçti.

Kadim medeniyetimizin kök değerlerine bağlı kalarak çalışma hayatının verimliliğinin artması, emeğin hak ettiği değeri bulması, maddi gelişim kadar manevi önceliklerimizin de gündemde kalması için mücadele vermek, istikametin doğruluğu dolayısıyla eninde sonunda başarıya ermektir. Kuruluşumuzdan itibaren vesayetçi yapıların zorlamalarına, ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortamların zorluklarına rağmen bu istikametten asla sapmadığımız, milletimizin hiçbir değerine asla karşı çıkmadığımız, bilakis elimizi onların elinin üzerine koyarak, onlarla ortak kadere yazıldığımız için bu ülkenin gerçeğinde, tarihinde kendimize büyük bir yer açıyor, çalışma hayatı söz konusu olduğunda en önemli misyonu üstlenmeye devam ediyoruz.

İmzalanan mutabakat metinlerine göre Türkiye Genelinde üye sayımız  389 bin 480’i Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin 203’ü Kredi ve Yurtlar Kurumu, 31 bin 964’ü üniversite olmak üzere, toplamda 426 bin 647’ye çıktı.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak ta 10.424 üyeyle yetkili sendika olarak yolumuza devam ediyoruz.Ayrıca Memur –Sen Şanlıurfa Temsilciliği olarakta 22.000 lere ulaşan sayımızla tüm 11 hizmet kolumuzun  11’rin de de de yetkili olarak gücümüze güç kattık.

İddiası ve idealleri olan bir camia olarak, yetkinin bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden hiçbir zaman gafil olmadık, olmayacağız. Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığı, istikametimizin doğruluğudur. Doğru zamanda, doğru yerde olmaya, hak, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde en önde olmaya özen gösterdik. Bugünlere yılmadan, yorulmadan, inançla, azim ve kararlılıkla geldik. Sahada ve masada üye ve çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuzun samimi bilinciyle hareket ettik. Özümüzle, sözümüzle, söylemimizle bir olduk. En önemlisi milletimizle, tarihimizle, medeniyet değerlerimizle bir olduk. Kendimizi her fırsatta değerlerimizin aynasında gözden geçirmeyi erdem bildik.

Şimdi daha ileri hamleler için kendimizi bir kez daha gözden geçirmenin, safları sıklaştırmanın, mevzileri tahkim etmenin vaktidir.

Bu günlere gelmemizde,zirveden yeni ufuklara yol almasında emeği olan herkese; Hizmet kolu başkanlarına,yönetimlerine ,yönetim kurulu üyelerime, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize ve emek,ömür ve gönül veren bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

İbrahim COŞKUN

EĞİTİM- BİR- SEN ŞUBE BAŞKANI

Memur-sen İl TEMSİLCİSİ

 

 

Eğitim çalışanlarının gür sesi sendikacılığın en güçlü adresiyiz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi