Büyükelçi Önen’den Ramazan Bayramı mesajı;

Büyükelçi Önen’den Ramazan Bayramı mesajı;“İstikrar için birliğimizi pekiştirelim”

1002 kez okundu.
Büyükelçi Önen’den Ramazan Bayramı mesajı; Advert

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen; mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Önen mesajında; Ramazan-ı Şerifin, her yıl ruhlara güzellik, gönüllere zenginlik, iradelere eğitim ve toplumsal hayata huzur getirdiğini, bu mübarek günler vesilesiyle de ülkemizde istikrarın devamı için birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bir olduk, birlik olduk, bayramı hak ettik inşaallah

15 Haziran Cuma günü mübarek Ramazan Bayramına kavuşacağımızı belirten ÇHC Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlar olduğunu hatırlatarak, “Bayramlar; inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Ramazan Bayramına oruçlu geçirdiğimiz nice günlerden sonra eriştik. Milletçe aynı sofranın etrafında her akşam çocuklar gibi sevindik, sevindirdik, sevindirildik. Topluca bir araya gelip aynı sevinçleri paylaştık. Bizi ayrı kılan farklılıklarımızı unuttuk, kalplerimizle var olmayı, birlik-beraberlik içersinde hareket etmeyi öğrendik. Kardeşliklerimizi, dostluklarımızı, yakınlıklarımızı, tanışıklıklarımızı güçlendirdik. Bir olduk, birlik olduk. Dinimizin emrettiği gibi sadakamızı gizli, zekâtımızı zaman zaman aşikâre verdik, başkalarına örnek olsun istedik. Her akşam iftarı hak ettiğimiz gibi, bayramı da hak ettik inşaallah. Allahu Teâlâ’ya sonsuz şükürler olsun. Bizde bu yıl mübarek Ramazan Bayramında Çin’de olacağız. Gözlerden uzak ancak gönüllerden uzak olmayacağız inşaallah. Bizde buradaki Müslüman kardeşlerimizle Bayram namazımızı eda edeceğiz, Bayramın 2. günü de Çin’deki Türk vatandaşlarımızla Büyükelçilik konutumuzda bayramlaşacağız. Hepimizin, cümle İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun” dedi.

 Hakk'ın yanında yer almanın bayramı

ÇHC Pekin Büyükelçisi Emin Önen, “Bu Bayram, başkalarını aç bırakarak doyanlara, diğerlerini ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk'ın yanında yer almanın bayramıdır. Bu Bayram; Rahmet Peygamberinin tarafında duranların, yeryüzünün dertleriyle hemdert olanların, dil-din ayırımı yapmadan, ırk-renk farkına aldırmadan, sadaka verenlerin, yardım edenlerin bayramıdır. Maalesef dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor. Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Mısır, Libya ve Somali başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. Hele son günlerde bazı Arap ülkelerinin yine kendileri gibi Arap ülkesi olan Katar’a karşı tutumları bizleri üzdüğü gibi çok rahatsız ediyor. İnşallah bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; biz ülke ve millet olarak, ilgili kamu kurumlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, her zaman olduğu gibi, Ramazan ayı boyunca da dünyanın dört bir yanında kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaya çalıştık. Ulaşabildiğimiz tüm mağdur ve mazlumlara, hiçbir ayrım yapmaksızın, yardım eli uzatmanın çabası içinde olduk. Yine Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa’mızın Harran ilçesinde dediği gibi Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz ve gereğini yapmaktan da kaçınmayacağız” diyerek özellikle sınır komşumuz Suriye başta olmak üzere dünyanın her tarafında darda olan din kardeşlerimize dua edelim tavsiyesinde bulundu.

Zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim

        Oruç tutup, hep birlikte iftar ederek geçirdiğimiz bir ay sonunda eriştiğimiz mübarek bayramda kardeşliğimizin pekiştirilmesine her zaman gayret göstermemiz gerektiğini belirten ÇHC Pekin Büyükelçisi Önen, “Bayramda, aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkûmların ve kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatalım. Hastahane köşelerinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. Küskünlüklere son verelim. Başta komşumuz Suriye olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim. Ülkemizdeki istikrarın devam etmesi için de dua edelim. Çünkü iç ve dış düşmanlarımız uyumuyor ve rahat da durmuyorlar” diyerek Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ettiğini belirtti.

 

Büyükelçi Önen’den Ramazan Bayramı mesajı;
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı