Büyükşehir, Büyük İşler Başarıyor

Türkiye’de emsal gösterilecek çalışmaları ile birçok alanda ödüle layık görülen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti, İş sağlığı ve En Kaliteli İçme Suyu alanlarında TSE ISO Kalite belgelerini aldı.

644 kez okundu.
Büyükşehir, Büyük İşler Başarıyor Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde gerçekleştirilen belge alma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Standartlar Enstitüsü Başkan Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi ve tüm personeller katıldı.

Emsal niteliğinde çalışmaları ile 7’den 70’e her kesimin takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarında kalite yönetimine bağlı bir şekilde ilerleyerek TSE ISO belgelerini almaya hak kazandı.

İŞTE ÖDÜL VE BELGELER

Etkin, planlı ve programlı hizmet üretme anlayışına yönelik TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi alan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların memnuniyetini arttırıcı hizmet üretmek ve onların taleplerini sistemli değerlendiremeye yönelik de TSE ISO 10002 belgesini aldı. Çalışanların güvenliği ve sağlığını düşünerek çalışma ortamlarını ve çalışma koşulları iyileştirmeye yönelik alanlar sağlayan Büyükşehir Belediyesi TSE ISO 180001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesini almaya hak kazandı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Kalite yönetiminde TSE ISO 9001 belgesi alırken, Türkiye’deki en kaliteli İçme suyu verme noktasında ISO 17025 Akreditasyon Belgesini alarak Türkiye’nin en kaliteli içme suyunu üreten belediyelerden biri oldu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: VATANDAŞ MEMNUNİYETİ EN ÖNEMLİ HUSUS

Törende Kalite ödül belgelerini alan Başkan Nihat Çiftçi, burada açıklamalarda bulundu. Ödülün tüm çalışanların başarısı olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlara en kaliteli şekilde hizmet ettiklerini vurguladı. Açıklamasında Başkan Nihat Çiftçi, “Başarımız Türkiye Standartları Enstitüsü tarafından 5 belge ile ispatlanmış oldu. Büyük bir aile olarak büyük bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Bin 411 mahalle, 3 bin yerleşim birimi, 1 milyon 985 bin nüfus, 524 bin misafir ve bunun yanında 19 bin 242 kilometre karelik bir alan. Bu büyük alanı yönetirken bizim sistemlere ihtiyacımız var ve biz standart geliştirmek durumundayız. Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği bizim için önemli. Eğer kendi iş güvenliğimizi koruyamazsak insanımıza hizmet götüremeyiz. Kurumumuz bu bakış açısıyla hareket etti. İş ürettiği gerek binalarını, atölyelerini, ek hizmet binalarını belli bir standartta geliştirdi. İş sağlığı ve standart belgesini almaya hak kazanmış oldu. Şehirlere hizmet üretirken insanı esas alıyoruz. Biz Şanlıurfa için varız ve Şanlıurfa'ya hizmet ediyoruz. Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşların memnuniyeti bizim için en önemli konuların başında gelir. Kurumun başında olan biri olarak biz bunu birlikte başardık. Müşteri memnuniyeti kalite yönetim sistemine de hepinizin çalışmaları sayesinde kavuşmuş oldu. Büyükşehir olarak kalite yönetim sistemimizi yeniledik ve genel müdürlüklerimizle yeni bir yönetim sistemi belgesi almaya hak kazandık. Şanlıurfa'nın sağlığı da bizi ilgilendiriyor. İçme suyu bir şehir için çok önemli bir hizmet. Eğer Peygamberler şehrine hizmet ediyorsak hemşerilerimiz iş ve işlemlerimize güvenmek durumunda. Bunun için de standart geliştirmeliyiz. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün kurmuş olduğu son sistem laboratuarları ile içtiğimiz suyun kalitesini ölçmek mükemmel bir merkez kurdu. Kurduğumuz laboratuar TSE tarafından akredite edilmiş oldu. Bu hepimizin sağlığını ilgilendiriyor” dedi.

"BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Yapılamayacak denilen projeleri bir bir gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, “Strateji ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığımızın öncüsünde ve diğer tüm daire başkanlıklarımızın katkısı ile bu başarılara el birliği ile imza attık. Şanlıurfa'da yapılamayacak denilen projeleri 3 yıl içerisinde kısa bir sürede tamamladık. Plan ve projelendirirken birbirimize güvendik. Bir çok ilde temel hizmetler bitmişken, Şanlıurfa’mızda su gitmemiş mahaller, yolları olmayan bölgeler vardı ama hamd olsun biz bunları bir bir gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde içme suyu arıtma tesisi, atık su arıtma tesisi, yollar ve bunun gibi birçok projenin başlangıcını gerçekleştirdik. Bunu başaran sizler yani kadrolarımızdır, bunla yetinmeyerek dev projelere Atık Su arıtma tesislerine, büyük sosyal alan projelerine, sportif faaliyetlerin olduğu projeleri gerçekleştirdik. Aldığımız bu belge hepimizin belgesidir, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Büyükşehir Büyük İşler Başarıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail ordusu Halep'i vurdu
İsrail ordusu Halep'i vurdu
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak