OSB’nin,Elektrik Sorunu Geçici Olarak Çözüldü

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti olağan toplantısı, Vali Abdullah Erin başkanlığında yapıldı.

760 kez okundu.
OSB’nin,Elektrik Sorunu Geçici Olarak Çözüldü Advert

OSB’nin Elektrik Sorununa Çözüm

Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, OSB Müteşebbis Heyeti üyelerinin yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek ile Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) İl Müdürü Osman Hondu da katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Şanlıurfa OSB Müdürlüğünün elektrik borcu nedeniyle yaşanan sıkıntı masaya yatırıldı.

Sorunun çözülmesi, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan 280 fabrikadaki üretimin aksamaması için DEDAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesi, iki aylık enerji borcunun ödenebilmesi için, DEDAŞ’a bir ödeme planı sunuldu.

DEDAŞ Yetkililerinin de sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik iyi niyetlerini açıkladığı toplantıda, sunulan ödeme planının DEDAŞ Yönetim Kurulu tarafından değerlendirileceği bildirildi.

OSB’nin elektriklerinin kesilmesi riskini doğuran borç nedeniyle yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Ülkemizin ve sanayicimizin ekonomik olarak zor günler yaşadığı bir dönemde, bu sıkıntının çözülmesi için OSB yönetimi olarak sanayicilerimizin mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yaptık.  DEDAŞ Yönetiminin de soruna sağduyu ile yaklaşacağından şüphe duymuyorum” dedi.

OSB Yönetiminin sunduğu ödeme planı neticesinde, OSB Müdürlüğünün banka hesaplarına konan blokenin kaldırılacağı ve icra takibinin durdurulacağı öğrenildi.

OSB’nin Elektrik Sorunu Geçici Olarak Çözüldü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Dünya'nın en büyük parlamento seçimleri başladı
Dünya'nın en büyük parlamento seçimleri başladı
Billström: İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin veriler oldukça ciddi
Billström: İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin veriler oldukça ciddi