İthal Görünümlü İmitasyon Ürünler Tehlike Saçıyor

Gıdadan giyime kadar artan ithal görünümlü imitasyon ürün furyası, kozmetik ve kişisel bakım sektöründe de kendini gösteriyor. Yurtdışından getirilmiş imajı verilerek piyasaya sürülen ürünler ile insanların kandırıldığını söyleyen Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin, belgesiz ithal ürünlerin kullanılmaması gerektiğini belirtti. Doğal ürünler üreten ve satan Çetin, kozmetik ürün ambalajlarında, TOBB’den alınmış barkod numarası, ürün sahibinin adresi, unvanı, üretim tarihi-son kullanma tarihi, internet sitesi ve telefon numarası yazması şarttır. Şayet bu bilgilerden bir tanesi bile yoksa ürün kesinlikle sahtedir” dedi.

1185 kez okundu.
İthal Görünümlü İmitasyon Ürünler Tehlike Saçıyor Advert

Dünyada büyük ilgi gören kozmetik-kişisel bakım pazarı ülkemizde hızla büyümeye devam ediyor. Çetin, “Biz Acvit Kozmetik olarak bakanlık izin belgelerine eksiksiz özen gösterirken, ürünlerimizde kaliteden taviz vermezken, işin kolayına kaçmaya çalışanlar bilinçsiz tüketiciye imitasyon ürünleri satıyor. İthal görünüm verilen merdiven altı ürünler insan sağlığını tehlikeye atarken, yüksek fiyatlarda bile alıcı bulabiliyor. Ürün alma noktasında tüketicinin çok dikkatli olması gerekiyor.”dedi

Ürünlerin Güvenirliğini Belgeler Kanıtlar

İmitasyon kozmetik ürünlerine karşı uyarıda bulunan Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin, “Önceden ithal ürünlere güvenilmemesi konusunda insanları uyarıyorduk. Şimdi Made in İtalia, Made in Fransa, Made in Rusya gibi etiketler ile insanlar kandırılmaya çalışılıyor. Her üründe yazılan bilgiler doğru değildir. Bu bilgilerin doğruluğunu ancak belgeler kanıtlar. Merdivenaltı üretilen bu ürünlere karşı hem insanların daha bilinçli hareket etmesi hem de devletimizin önlemler almasını arzu ediyoruz” dedi.

Kozmetik Alırken Dikkat!

Bakanlık izni olmadan belgesiz piyasaya sürülen ürünlere karşı uyarılarda bulunan Çetin, ürünü almadan önce mutlaka içerik kısmının da okunması gerektiğini belirtti. Çetin: “İlk olarak ürünü almadan önce mutlaka son kullanma tarihine bakılması gerekiyor. Ortalama raf ömrü 3 yılı geçmişse almayınız. Ayrıca ambalaj üzerinde içindekiler kısmında hammaddelerin belirtilmesi şarttır. İçerik kısmında yazılan hammaddeler ile ürün içeriği aynı olması şarttır. Mutlaka içerik kısmını okunmalıdır. Zararlı bir hammadde var ise alınmamalıdır” dedi.

 

İthal Görünümlü İmitasyon Ürünler Tehlike Saçıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
EURUSD analizi
EURUSD analizi