Başkan Peltek “Hedeflerimize Ulaşmak İçin Kenetlenmemiz Lazım”

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Turizmde 2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan etmek istediklerini söylemesi, ilimiz adına memnuniyet verici olduğunu, bu olumlu gelişmeyle ortak akıl ile ortak hedef için gerçekleştirilen tüm lobi faaliyetlerinin sonuca ulaşmada etkinliğini bir kez daha gördüğünü, memleket olarak hedeflere ulaşmak için kenetlenmek gerektiğini söyledi.

808 kez okundu.
Başkan Peltek “Hedeflerimize Ulaşmak İçin Kenetlenmemiz Lazım” Advert

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’nin daha kapsamlı tanıtımı için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası‘nın (ŞUTSO) başlattığı girişimler sonuç verdi. Geçtiğimiz Eylül ayında, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yazısına binaen desteklediği, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan yazışmalar sonucunda 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesi talep edilmişti. Gerçekleştirilen bu ortak girişime, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da destek vermesi, turizmde 2019’un Göbeklitepe yılı ilan etmek istediklerini söylemesi, Şanlıurfa’da ortak akıl ile ortak hedef için çalışmanın lobi faaliyetlerindeki etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizmde gelecek yılı Göbeklitepe yılı ilan etmek istediklerini söylemesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Başkan Peltek şunları kaydetti:  Turizmde 2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesi ilimizin ve özellikle Göbeklitepe’nin tanıtımı için çok önemli bir karar olmuştur. Bu karar, ilimize gelecek yerli ve yabancı turist artışı ve ilimizin marka değerine ciddi katkı sağlayacaktır. Bununla beraber bir durumun daha altını çizmemizde fayda olduğunu düşünüyorum. Biz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Şanlıurfa Valiliğimizin ortak akıl ve ortak fikir çerçevesinde koordineli bir çalışmayla ortak hedef için harcadığımız emek, olumlu sonuç vermiştir. Ortak akıl ile ortak hedef için gerçekleştirilen tüm lobi faaliyetlerinin sonuca ulaşmada etkinliğini bir kez daha gördük. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde, böyle bir kenetlenme örneğini toplumun tüm dinamiklerinde görmek gelecek adına daha umutlu olmamızı sağlayacaktır. Kısacası memleket olarak hedeflerimize ulaşmamız için kenetlenmemiz lazım” dedi.

Başkan Peltek “Hedeflerimize Ulaşmak İçin Kenetlenmemiz Lazım”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi