Şanlıurfa’da Müzik Şöleni Yapılacak

Daha önce isot festivali düzenleyen Şanlıurfa, şimdi de müzik şöleni yapmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen müzik etkinliklerinde geçmişten geleceğe Şanlıurfa’nın müzikleri yaşatılacak.

684 kez okundu.
Şanlıurfa’da Müzik Şöleni Yapılacak Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 gün sürecek olan “2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa’da müzik sempozyumu ve Etkinlikleri” etkinliğini düzenleyecek. Düzenlenecek olan müzik şölenine yurtiçi ve yurtdışından 70 akademisyen de katılacak. 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan müzik şöleninde Şanlıurfa tarihine mal olmuş müzisyen ve şarkıları dillendirilecek.

GAPTEAM’de düzenlenecek sempozyumda Urfa tarihine adını yazdırmış Urfalı sanatçılar sergisi düzenlenecek ve ardından müzik şöleni başlayacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, müzik şöleniyle ilgili basın açıklaması yaparak, program akışı açıkladı.

Şanlıurfa müziğinin sosyoloji tarih, kültürel bulgular ve akademik alandaki bildirileri ile görüşülüp tarihselleştirileceğini dile getiren Özçınar, “Şanlıurfa’nın müzik şehri olduğunu kanıtlayacağız ve 4 gün boyunca Şanlıurfa tarihine adını yazdırmış tüm sanatçılarımızı sergileyeceğiz. Müziğin kalbi Şanlıurfa’da atacak diyoruz. Yarın ilk etkinliğimizi düzenleyip, Urfalı sanatçıların sergisini düzenleyeceğiz. İlk gün GAPTEAM’de 3 oturum düzenleyeceğiz. Gümrükhanında Kısas Aşıklar Geleneği Resitali, daha sonra Rabia Meydanında Cem Bergamali Ritim gösteri ile devam edecek. Aynı gün saat 20.00’de de Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi konseri verilecek. Daha sonraki günler de bu şekilde müzik şölenimiz devam edecek ve Şanlıurfa’nın adını müzikle tarihe yazacağız” dedi.

Kazancı Bedih, Seyfettin Sucu, Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir,
Nuri Sesigüzel, Güler Işık, Zekeriya Ünlü, Mahmut Tuncer, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve daha birçok Ses Sanatçısının yetiştiği Şanlıurfa, Uluslararası Müzik Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

İşte Şanlıurfa müzik şöleni programı;

Şanlıurfa’da Müzik Şöleni Yapılacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi