İki kadının başarı öyküsü

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi Talks oturumunda

1558 kez okundu.
İki kadının başarı öyküsü Advert

III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi Talks oturumunda iki kadın başarı öyküleriyle beğeni topladı. İnsan hakları savunuculuğu yapmış ve medya aktivisti olarak çalışmış Suriyeli Maysaa Abu Hassen ve İsveçli Kahramanlar Yarışmasında ‘yılın kahramanı’ ödülünü alan Konyalı Fatma İpek Alcı başarılarıyla ilham oldular.

Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenlediği III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, “Ailenin Güçlendirilmesi”ana teması ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Zirvenin ikinci gününde yapılan KADEM Talks oturumunda, İnsan hakları savunuculuğu yapmış ve medya aktivisti olarak çalışmış Suriyeli Maysaa Abu Hassen ile İsveç’de yaşayan 7 çocuklu Fatma İpek Alcı ilham veren başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştılar.

Sen kendini ne sanıyorsun?

Medya aktivisti olarak çalışmış Suriyeli Maysaa Abu Hassen, kişiliğini güçlendiren ve hayat yolunu belirleyen iki savaşa şahitliğini, çeşitli dönemlerde kendisine yöneltilen “Sen kendini ne sanıyorsun?” sorusuyla çıktığı başarı yolculuğunu anlattı. 30 yaşındaki Hassen şöyle konuştu:

“Sen kendini kim sanıyorsun sorusu benim hayattaki başarımın nedenidir. Bu soruyla ilk karşılaştığımda 2013’te evde oturuyordum. Kapı çaldı gelenler vardı. Babam odama girdiğimde bilgisayarın başında “haberler” geçiyordum. Suriye rejiminin işlediği suçları dünyaya rapor ediyordum. Babam sen devrim hareketi için mi çalışıyorsun? Sen kendini ne sanıyorsun? Bu adaletsiz rejimle tek başına mücadele edemezsin. Hemen ülkeyi terk et dedi. Suriye’yi terk etmek zorunda kaldım. Üç farklı ülkede yaşadım. Hayatım mücadele ve zorlukla geçti. Benim için zordu. Ama zorla baş etmeyi bildim.4 yıl sonra kendimi böyle bir salonda buldum. Çalıştığım şirket bir sunum yapacaktı. Ama sunumu yapacak patronum dışarı çıktı ve gelmedi. Bütün çabamız hazırlıklarımız boşa gidecekti. Konuşma sırası bize gelmişti. Ben arkadaşıma zaten sunumu ben hazırladım, ben sunacağım dedim. Arkadaşım şaşırdı. Kendime bana hep sorulan “ sen kendini ne sanıyorsun? sorusunu sordum. Ben o anda sahneye çıktım, patronum için yazdığım konuşmayı başarıyla yaptım. Salondaki yüzlerce kişi beni ayakta alkışladı.

 

“Sizin içinizdeki zenginliği yeteneği görmek isteyen kişiler olabilir. İşte onların bunu görmeleri için ne yapabilirim? diye düşünün. Asla vazgeçmeyin. Durmayın! çünkü siz eşsiz bir parmak izisiniz, siz özel bir DNA’sınız. Size her zaman birileri çıkıp, sen kimsin kendini sen ne sanıyorsun diye sorabilir, bu soruyu soran olura ona şöyle söyleyin; ben dünden daha iyiyim. Asıl sen kendini ne sanıyorsun?

İsveçli Fatma Teyze, “yılın kahramanı” ödülü aldı

İsveç’te yaşayan Konyalı Fatma İpek Alcı ise İsveç’te yılın kahramanı ödülüne götüren başarısını anlattı;

“Eşimden boşanarak 5 çocuğumla İsveç’e gittim. Orada tekrar evlendim. İki çocuğum daha oldu. Eşim ilk zamanlarda her işe yardımcı olurken, sonradan değişti ve artık yardım etmemeye başladı. Akrabalarımın yanına taşındım. Burada her şey problem oluyordu. Yaşadığımız yerde suç oranı yüksekti. Kadınlar kızlar dışarıya çıkamaz olmuştu. Ben mahalleli kadınları birleştirerek, belediyeye başvurdum. Güvenlik eğitimi aldık ve geceleri kadınlar, polisle birlikte mahallenin güvenliğini sağlamaya başladık. İsveç hükümetine başvurdum kadınlar için okul açtırdım. Okuma yazması olmayan kadınların eğitim almasını sağladım. Ayrıca Türk kadınlara İsveç dil kursu açtırdım.300 gönüllü kadına çıktı sayımız. Çocuklarımın hepsini okuttum. Kızım İsveç’te Bakan Yardımcısı oldu. Belediye ile iş birliği yaptım. Her hafta kadınlara kültür gezileri yaptırıyorum. Çocukların gittiği zararlı mekanlar vardı. Bunların kapanması için mücadele ettim. Hatta yapamazsın diyen sosyal partiye karşı kadınları örgütleyip, onların oy vermemesini sağladım ve seçimi kaybettirdim. 30 yıllık partiyi devirdik. Polisle iş birliğine giderek mahallemize torbacıları sokmadık. Her pazartesi polislerle toplantı yapıyorum. İngilizce kursu, örgü kursu açtım. Şimdi amacım suça itilen çocuklar ve gençler için iş yeri açmak. İsveç hükümeti iş birliğinde bunu da başaracağımıza inanıyorum. Çünkü ben doğrunun yanındayım”

İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan Hassen ve Alcı, uzun süre ayakta alkışlandı. Oturum sonunda KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, iki başarılı kadına sertifika vererek, ilham verici öykülerinin başka kadınlara da örnek olmasını diledi.

İki kadının başarı öyküsü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı