Kapaklı, Gündeme Damga Vurdu

Güneydoğu TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Ömer Kapaklı, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kapaklı, milletvekillerinin belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki etkisine yönelik birtakım tespitlerde bulundu.

1634 kez okundu.
Kapaklı, Gündeme Damga Vurdu Advert

Kapaklı, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada,”Uzun süredir siyasi twit atmıyorum. Beni gören herkes “Gelişmeleri yakından takip ediyorsun. Siyasi gözlemlerinizi yazarmısınız” diyorlar. Ben de sizinle buradan kişisel olarak gördüklerimi, duyduklarımı siyasi öngörülerimi paylaşmakta fayda görüyorum.

 ‘BAZI MİLLETVEKİLLERİ, GÖRÜŞLERİNİN GEÇERLİ OLMASINI İSTİYORLAR’

 AK Partide bazı Milletvekilleri kendi arasında ittifak kurarak tüm ilçe adayları üzerinde görüşlerinin geçerli olmasını istiyorlar. Örneğin Ceylanpınar’da Menderes Atilla’nın yerine bir başkasını getirmek istiyorlar. Bozova’da Suphi Aksoy yerine bir başkasını getirmek istiyorlar”dedi.

Akçakale, Harran, Hilvan ve Siverek’e yönelik tespitlerde bulunan Kapaklı, şunları kaydetti:”Akçakale ve Harran’da Cumhur ittifakı nedeniyle durumu yakından takip ederken, Hilvan’da Aslan Ali Bayık’ın yerine bir başkasını getirmek istiyorlar. Siverek’e pek girmiyorlar. Çünkü orada Kasım Gülpınar Beyle karşı karşıya gelmek istemiyorlar.

 ‘KARAKÖPRÜ, HALİLİYE VE EYYÜBİYE EN İŞTAHLI İLÇELER’

 Viranşehir’de Mehmet Akyürek’in dışında kim olursa olsun düşüncesindeler. Suruç’la hiç ilgilenmiyorlar. Birecik be Halfeti’de ise “Acaba ne yapsak?”düşüncesindeler. Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ise en iştahlı ilçeler arasında yer alıyor.

2014 Yerl seçimde Ak Parti %61.7 (483 bin 221 oy) HDP : %30.5 (239 bin.154 oy) almıştı. 2002’den bu yana tüm seçim sonuçlarına bakın. AK Parti ağırlıklı olarak oyunu 3 Merkez İlçe Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’den alıyor.

Yani 3 Merkez ilçe örneğin Suruç, Halfeti, Viranşehir, Halfeti gibi olsa zaten “Urfa; AK Partinin kalesi” diyenler yanılmış olur. Dolayısıyla Urfa merkez yani 3 ilçe çok önemli. Soruyorlar: AK Partiye karşı çatı aday çıkar mı? Bağımsız harekata HDP-CHP vs destek verir mi?

 ‘AK PARTİ, HATA YAPARSA ÇATI ADAYI ÇIKAR VE BÜYÜKŞEHİR’DE İDDİALI DURUMA GELİR’

 Soruya cevap veriyorum: AK Parti tüm ilçelerde hata yapacak gibi. Yapması halinde çatı aday çıkar ve Büyükşehirde de iddalı duruma gelir. Bir an için düşünün: Abdülhakim Ayhan, Mehmet Özyavuz, Aslan Ali Bayık ve diğer ilçelerden birçok isim bir başka partiden aday olursa…

Hiç kimse demesin olur mu böyle şey.  Şu anda AK Partinin ilçe Belediye Başkanlarının birçoğu SP ya da başka partiden aday olmuş seçimi kazanmış ve Ak Partiye geçmiştir. Daha somutlaştıralım. Urfa’mıza güzel hizmetler yapan Sn. Nihat Çiftçi’de bağımsız kazanmış Ak Partiye geçmişti.

Sn. Cumhurbaşkanı “Şanlıurfa Büyükşehir Adayımız Zeynel Abidin Beyazgül” demedi mi? İşin doğrusu Zeynel beyle iştişare edip çalışma arkadaşlarının belirlenmesinde görüşünün alınması değil midir? Bazı vekiller şöyle düşünüyor: “Davul Zeynel beyde, Tokmak bizde olsun”

 Bazı Vekiller “Davul Zeynel beyde tokmak bizde” olsun deyip zorlama yapmaları Zeynel beyin seçimi kazanması halinde uyumsuzluğu düşünmüyorlar. Bize rağmen Zeynel bey aday gösterildi o zaman elimizden geldiği kadar işi çıkmaza sürüklemenin mantığı var mı?

Özetle; Özellikle çatı aday projesini yürütenler haklı olarak AK Parti adaylarının belirlenmesini bekliyor.  Görünen o ki AK parti aday noktasında yine hata yapacak ve aday gösterilmeyenler çatıda bir araya gelecektir..

İşin ilginç yanı AK Parti Başkan adayları açıklandığında kimse listeyi yaptığını üstlenmeyecek son milletvekili seçimleri listesinde olduğu gibi liste cami avlusundaki çocuk gibi ortada kalacaktır.

Sn. Takipçiler.. Evet uzun süredir twit atmıyordum. Bu memleketin neyi için yazayım. Deve misali herşey. Aslında yazacak o kadar şey var ki bazen susarak, yazmayarak tepkimi ortaya koymaya çalışıyorum. Ancak liste açıklanmadan bu görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Saygılar”

Kapaklı Gündeme Damga Vurdu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
obmsnlch     2019-01-30 1
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Akçakale'de 14 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi
Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi resmi töreni düzenlendi