İnternet dolandırıcılarına Emniyet “dur” dedi

Sahte siteler kullanarak bankaların internet sitelerinden para aklayan çete emniyetin başarılı operasyonu ile yakayı ele verdi.

728 kez okundu.
İnternet dolandırıcılarına Emniyet “dur” dedi Advert

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden bankalara ait İnternet sitelerinin birebir benzeri sahte sitelere ait bağlantı adreslerini yayınlayarak söz konusu sahte sitelere erişim sağlayan banka mudilerinin hesaplarındaki varlıkları paravan banka hesaplarına transfer etme yöntemi olan phishing (kimlik avı /oltalama) yöntemi ile internet üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Ankara Aydın Antalya İstanbul Mersin ve Gaziantep illerinde yapılan eşzamanlı operasyon yapldı.

 ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE

Yapılan operasyonda toplam 20 şüpheli yakalandı. Şahısların ikamet ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen materyallerin incelenmesi sonucunda çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerine, 2009 yılına ait adres ve açık kimlik bilgilerine, eski tip kimlik kartları için kimlik kartı hazırlama programına, yerli ve yabancı alışveriş siteleri üzerinden çalınmış kimlik kartları ve  sahte kimlikler ile yapılmış çok sayıda alışveriş teyidi bilgisine, yine çok sayıda bankaya ait sahte internet sitesi yazılımlarına ve mobil cihazlar üzerinden dolandırıcılık yapmak üzere hazırlanmış gerçek uygulama görünümlü korsan yazılımlara ve kodlara ulaşıldı.

Yapılan operasyon sonucunda yakalanmış olan şüpheliler işlemleri sonucunda adli mercilere sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 15’i mahkemece tutuklanırken, 4 ü adli kontrol şartıyla, bir yaşı küçük şahıs ise Cumhuriyet Savcılığı’ndan serbest bırakıldı.

(Ruha Haber Ajansı/RHA) 

 

 

 

İnternet dolandırıcılarına Emniyet “dur” dedi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı