Seçmen kayıtları bugün askıdan indirilecek

ANKARA – Yerel seçimler için askıya çıkarılan seçmen listeleri bugün indirilecek. Seçmenlere kayıtlarını kontrol etmeleri için çağrıda bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Kayıtlardaki usulsüzlüklere itiraz için son saatler, bir oy bile seçimin kaderini değiştirebilir” dedi.

838 kez okundu.
Seçmen kayıtları bugün askıdan indirilecek Advert

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listeleri, bugün askıdan inecek. Seçmenler, muhtarlık bölgesi askı listelerinden bugün 17.00’ye kadar adres kayıtlarını kontrol edebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK), yerel seçimler için 4 Ocak'ta askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi listeleri bugün saat 17.00'de askıdan inecek. Seçmen kayıtları, muhtarlıklardan, "www.ysk.gov.tr" adresinden, cep telefonlarına indirilecek "Seçmen Sorgulama" uygulamasından ve "e-Devlet"ten kontrol edilebiliyor.

Seçmenler yine YSK tarafından kurulan "444 9 975" numaralı çağrı merkezini arayarak da seçmen kaydını sorgulayabilecek.

Seçmen kütüğünde kaydı olmayanların, kayıtlarında değişiklik, düzeltme yapmak, yerleşim yerini değiştirmek isteyenlerin saat 17.00'ye kadar başvurmaları gerekiyor. Bugünden sonra yapılan itiraz ve başvurular dikkate alınmayacak.

Öte yandan, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanmalarına yönelik yapılacak başvurularının da bugün son günü.

TİRYAKİ: KAYITLARINIZI KONTROL EDİN

Öte yandan seçmenlere çağrıda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, kayıtlarını kontrol etmelerini istedi. Tiryaki, “Seçmenler bugün saat 17.00’ye kadar kayıtlarını kontrol edebilir, kayıtlarında varsa hata düzeltebilirler. Bir oy çok önemlidir seçimin kaderini değiştirebilir” dedi. Bölgede atanan kayyumları hatırlatan Tiryaki, oluşacak hilelerin önüne geçilmesi için tüm seçmenlerin kayıtlarını kontrol etmesini ve tespit ettikleri usulsüzlüklere dair itirazda bulunmaları için son saatlere girildiğini belirtti. Seçmenlere ayrıca tespit ettikleri usulsüzlüklere dair itirazlar için HDP il, ilçe yönetimlerinden de yardım alabileceklerini vurgulayan Tiryaki, “Herkes kayıtlarını mutlaka kontrol etsin” çağrısını yineledi.

 

 

 

 

(mezopotamyaajansi.org)

 

Seçmen kayıtları bugün askıdan indirilecek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı