Esad'ın danışmanı: Askerimizin kalbini yediler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, “Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bir militanı Suriyeli bir askerimizin kalbini yedi” dedi.

2046 kez okundu.
Esad'ın danışmanı: Askerimizin kalbini yediler Advert

Russia Today kanalına konuşan Buseyna Şaban, Türkiye’ye ve Batı’ya seslenerek, “Suriyeliler’in hayatı konusunda gerçekten endişeliyseniz birlikte teröre karşı mücadele edersiniz” ifadesini kullandı.

 

Şaban, “Batı basını ve Türkiye, Rusya ve Suriye’ye karşı bir karalama kampanyası yürütüyor ancak sivillerin öldürüldüğü iddialarına dair bir kanıt sunamıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Rus uçaklarının İdlib’de bir hastane vurduğu yönündeki iddiasına da değinen Buseyna Şaban, şöyle devam etti:

 

“Şurası açık ki Rusya’nın desteğiyle Suriye Ordusu’nun teröristlere karşı büyük başarılar elde etmesi, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi 2011’den bu yana teröristlere destek veren bazı bölge ülkelerini deliye çevirdi. Suriyeli sivillerin hayatından endişe ettiğini söyleyen ülkeler, ilk olarak teröristleri finanse etmeye son vermeli.”

 

Buseyna Şaban, Batı’nın desteklediği muhaliflerin söylendiği gibi “ılımlı” olmadığını savunarak, şunları kaydetti:

 

“Sicillere ve hükümet kurumlarına karşı silah kullanan herkes teröristtir. Siyasi muhalefet insanları öldürmeden ve kafa kesmeden siyasetle ilgilenmeli. Bir Suriye askerinin kalbini yiyen kişiyi hatırlıyor musunuz? O kişi bazı Batılıların ‘ılımlı’ olarak nitelediği ÖSO militanıydı. İngiltere ya da Fransa silahlı bir muhalefeti kabul eder miydi? Terörün ılımlısı olmaz.”

rüdaw

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor