Karkamış ile Suruç kesimi arasında faaliyetini sürdüren Türki Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birlikler, iş makineleriyle temel kazdıktan sonra yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki modüler duvarları yerleştiriyor.
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suriye'deki gelişmeler yüzünden Türkiye'nin sınır güvenliğinin çok önemli hale geldiği belirterek, şunları kaydetti:
"Karşıda PYD ve DAEŞ'in bulunması nedeniyle Türkiye'nin sınır güvenliği çok önemli bir konuma geldi. Hem ülkemizin güvenliği hem de bütün dünya güvenliği açısından Suriye ile sınırların güvenliğinin arttırılması çok büyük bir önem kazandı. Bu noktada geçen yıldan itibaren devam eden bir çalışma var, ilimiz sınırları içerisinde önce Ceylanpınar ilçesinde duvar çalışması başlamıştı.
İlçemiz sınırları içerisinde de bir yıldır bu altyapı çalışması devam ediyordu. Sınırımızla ilgi 5 kilometrelik ihale iki defa iptal edildi, en son üçüncü ihale yaklaşık 3 ay önce verildi ve bu duvar Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın batısında 4 ve doğusunda bir kilometre olmak üzere başladı.
Çiftçi, “Sınırımız 3 metre 60 santim yüksekliğindeki duvar ve üzerinden geçecek tellerle daha güvenlikli hale getirilecek” dedi.
Abdullah Çiftçi, “Gelecek dönemde sınırın ilerleyen bölümlerinde de duvar çalışmaları yapılabileceğini vurgulayarak, kimsenin buna mani olamayacağını” ifade etti. (Ajanslar)