Eyyübiye Belediyesi İşçilerinden Promosyon İsyanı: "Vaadinde Durmadılar!

Eyyübiye ilçesindeki belediye işçileri, Akbank ile yapılan protokol kapsamında maaşlarının ve promosyon ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle isyan bayrağını çıkardılar. Bayram öncesinde vaat edilen promosyonlar henüz işçilere ödenmeyince, belediye işçileri sosyal medya hesaplarından seslerini duyurmaya başladılar.

EYYUBİYE - 15-04-2024 11:36

Özellikle işçilerin maaşlarının yanı sıra promosyon ödemelerinin de gecikmesi, birçok çalışanı mağdur etti. Maaşlar ile birlikte ödeme yapılacağı vaadiyle bekleyen işçiler, bugün itibarıyla hala hesaplarına promosyon tutarlarının yatırılmadığını görünce isyan ettiler.

Bir işçi, "Bize verilen promosyon vaadi zamanında yatırılmadı. Banka vaadinde durmadı. Bize maaşlarla birlikte promosyon yatacak hesaplara dediler. Ancak hala yatırılmadı. Biz Akbank ile çalışmak istemiyoruz. Promosyon da istemiyoruz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Eyyübiye Belediyesi işçileri, yaşadıkları mağduriyeti giderilmediği takdirde daha fazla eylem yapacaklarını ve Akbank ile olan işbirliklerini sonlandırmak istediklerini belirttiler. Ayrıca, promosyon ödemelerinin bir an önce  yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Belediye yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmezken, işçilerin tepkileri ve sosyal medyada yükselen ses, konunun daha fazla gündemde kalmasına neden oluyor.

Eyyübiye ilçesi belediyesi işçileri, maaşlarını ve hak ettikleri promosyonlarını zamanında alamamanın haksızlığını dile getirirken, belediye yönetiminden çözüm bekliyorlar.

Günün Diğer Haberleri