HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Haliliye Belediyesi meclisine sunulan soru önergelerini meclise taşıdı.
Baydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde, “Şanlıurfa’nın merkez Haliliye Belediyesi’nin DBP’li meclis üyeleri Cemal Babaoğlu, Leyla Dağhan, Sema Aişeoğlu ve Nadile Şaşkın belediye meclisine “temizlik ihalesi”, “Özel Kalem Müdürlüğü ataması” ve “dernek ve vakıflara verilen ödenekler” hakkında üç ayrı soru önergesi vermiştir. Basınla paylaşılan soru önergeleri haberlere de konu olmuştur.Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, Şubat 2017 meclis oturumunda soru önergelerini haberleştirerek yayınlanan basın kuruluşlarını “siyasi ve ticari olarak muhalif” gördüğünü ifade ettiği basına yansımıştır. Demirkol, Meclis üyelerine “Köstebeklerinize söyleyin sizlere daha doğru bilgiler getirsinler. Bundan sonra bu tip edebe aykırı, usule aykırı, vicdana aykırı, ahlaki kaidelerimize aykırı ve yasal mevzuata aykırı tüm işlemler hakkında yasal işlem başlatacağız” yönündeki sözleri de haberlere konu olmuştur” dedi.
Milletvekili Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buna göre;
1-Belediye Meclislerine soru vermek yasalara, edebe, vicdana ve ahlaki kaidelere aykırı mıdır?
2-Belediye Meclisi’nin muhalefeti temsil eden üyelerinin soru önergelerinin haberleştirilmesi “siyasi ve ticari olarak muhalif”lik midir?
3-Haliliye Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna yaptığı atamalarda bakanlığın yayımladığı genelgeye uymuş mudur?
4-Haliliye Belediyesi’nin 2016 yılı içinde hangi dernek ve vakfa ne kadar ayni ve nakdi yardım yapılmıştır?
5-Haliliye Belediyesi 2016 yılı içinde basın, reklam ve tanıtım giderleri ne kadardır? Basın mensuplarına bir ödeme yapmış mıdır?
6-Haliliye Belediyesi’nin 4 Ocak 2017 tarihinde yapılması öngörülen temizlik ihalesi hangi gerekçeyle iptal edilmiştir?
7-Haliliye Belediyesi’nin temizlik işleri Albayrak adlı firmaya verilmiş midir? Verilmişse hangi şartlarda ve kaç liraya verilmiştir?
8-Haliliye Belediyesi’nin ilaçlama işi hangi firmaya, hangi şartlara göre, hangi usulle verilmiştir? İhale yapılmışsa kaç firma teklif vermiş ve ihale kimde kalmıştır?”
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İç Tüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Osman Baydemir Şanlıurfa Milletvekili
Şanlıurfa’nın merkez Haliliye Belediyesi’nin DBP’li meclis üyeleri Cemal Babaoğlu, Leyla Dağhan, Sema Aişeoğlu ve Nadile Şaşkın belediye meclisine “temizlik ihalesi”, “Özel Kalem Müdürlüğü ataması” ve “dernek ve vakıflara verilen ödenekler” hakkında üç ayrı soru önergesi vermiştir. Basınla paylaşılan soru önergeleri haberlere de konu olmuştur.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, Şubat 2017 meclis oturumunda soru önergelerini haberleştirerek yayınlanan basın kuruluşlarını “siyasi ve ticari olarak muhalif” gördüğünü ifade ettiği basına yansımıştır. Demirkol, Meclis üyelerine “Köstebeklerinize söyleyin sizlere daha doğru bilgiler getirsinler. Bundan sonra bu tip edebe aykırı, usule aykırı, vicdana aykırı, ahlaki kaidelerimize aykırı ve yasal mevzuata aykırı tüm işlemler hakkında yasal işlem başlatacağız” yönündeki sözleri de haberlere konu olmuştur.
Buna göre;
Belediye Meclislerine soru vermek yasalara, edebe, vicdana ve ahlaki kaidelere aykırı mıdır? Belediye Meclisi’nin muhalefeti temsil eden üyelerinin soru önergelerinin haberleştirilmesi “siyasi ve ticari olarak muhalif”lik midir? Haliliye Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna yaptığı atamalarda bakanlığın yayımladığı genelgeye uymuş mudur? Haliliye Belediyesi’nin 2016 yılı içinde hangi dernek ve vakfa ne kadar ayni ve nakdi yardım yapılmıştır? Haliliye Belediyesi 2016 yılı içinde basın, reklam ve tanıtım giderleri ne kadardır? Basın mensuplarına bir ödeme yapmış mıdır? Haliliye Belediyesi’nin 4 Ocak 2017 tarihinde yapılması öngörülen temizlik ihalesi hangi gerekçeyle iptal edilmiştir? Haliliye Belediyesi’nin temizlik işleri Albayrak adlı firmaya verilmiş midir? Verilmişse hangi şartlarda ve kaç liraya verilmiştir? Haliliye Belediyesi’nin ilaçlama işi hangi firmaya, hangi şartlara göre, hangi usulle verilmiştir? İhale yapılmışsa kaç firma teklif vermiş ve ihale kimde kalmıştır?