Şanlıurfa’da yaklaşık 2 hafta önce sokak köpeğini sahiplenmek isterken Elmas ve Doğan çıkan kavgada Ahmet Elmas ile İsmail Doğan’ın hayatını kaybettiği
kavga sonrası her iki aile arasında başlayan husumet barış yemeği ile son buldu.
Her iki aile arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için araya giren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel ve İş Adamı Hadi Altun, her iki aileyi barışa ikna etti.
Eyyübiye Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Hacı Bekir Sofrasında barış yemeği düzenledi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın da katıldığı barış yemeğinde Elmas ve Doğan ailelerinin büyükleri okunan dualar eşliğinde el sıkışarak husumete son verdiler.
Barış yemeğinde konuşan Vali Tuna, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde barışın sağlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti
Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel ise sıkılan bir kurşunun bir kişinin ölümüne bir kişinin ise cezaevine girmesiyle son bulmadığını, atılan bir kurşun bu memleketin geleceğine sıkıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,husumetin kan davasına dönüşmemesi ve tüm aşiretin bireylerine yayılmaması adına sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu olayın bir an önce sonuçlanması için kanaat önderlerimizle birlikte taraflar arasındaki husumeti 20 gün içerisinde barışla sonuçlandırdık Bu barış ve kardeşliğin bizim iyi bir şekilde tesis etmemiz gerekiyor. Gelecek nesillere husumet değil, güzel işler bırakmamız gerekiyor.”
Haber:kadir çelik can