Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı’nda “Özgürlük ve Demokrasi Nevrozu” sloganıyla program düzenlendi.

YAŞAM - 21-03-2026 14:22

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı’nda “Özgürlük ve Demokrasi Nevruzu” sloganıyla bir kutlama gerçekleştirildi. Etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Kutlamalara ayrıca Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile Demokratik Birlik İnisiyatifi temsilcileri de iştirak etti.

Program kapsamında, 2017 yılında Diyarbakır Nevruz’unda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için anma gerçekleştirildi. Anmanın ardından sahneye çıkan Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, alanda bulunan kalabalığı selamladı.

Eş Başkan Bucak, Diyarbakır halkının Nevruz’unu ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, Nevruz’un halklara özgürlük, barış ve birlik getirmesini temenni etti. Eş Başkan Hatun ise konuşmasında farklı şehirlerden gelen katılımcılara hitap ederek Nevruz’un ortak bir değer olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Nevruz kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam etti.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri