Kürt gençlerinin başlattığı "Xwedî Derkeve" hamlesi kapsamında Suruç'tan Kobanê'ye açılan Mürşitpınar (Kobanê Serxet) Sınır Kapısı'na DBP Gençlik Meclisi'nin düzenleyeceği yürüyüş için Urfa'dan Suruç'a giden yaklaşık yüz genç, ilçe girişinde TOMA'lı, akrepli polis barikatı ile karşılandı. GBT kontrolü yapılacağı söylenen gençler, araçtan indirilerek ellerindeki Yurtsever Gençlik dergileri, YDG-H bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan posterlerine el konuldu. Dergileri yere atıp üzerinde tepinen polisler, tehdit ettiği gençlere hakaret etti.
Bu arada Suat Yöyler adlı genç hakkında arama kararı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.
DBP ilçe eş başkanlarının gelmesiyle yapılan görüşmeden sonra dergileri geri veren polisler, gençlerin geçişine izin verdi.
Bayrak ve posterleri vermeyen polisler, görüntü almak isteyen DİHA Muhabiri Mehmet Sıddık Damar'a da aynı hakaret ve tehditlerde bulundu. Polisler, muhabirimizin çektiği görüntüleri de silmek istedi.
Gençlerin yürüyüşünün başlaması bekleniyor.kaynak:diha