EBRU SANATÇILARI İCAZETLERİNİ ALDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen, ilim ve sanatta eğitimlerini tamamlayan ebru sanatçıları Ömer Sabuncu ve Mehmet Düzgün’e icazet verme töreni düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT - 30-06-2015 21:07

Haber Merkezi Gaphaberleri.com

Şair Nabi Konferans Salonu'nda düzenlenen icazet törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük bazı kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Törende konuşan Başkan Güvenç, Ömer Sabuncu ve Mehmet Düzgün’ü tebrik ederek başarılar diledi.

 

Ramazan Ayı'nın İslam coğrafyasında buruk geçtiğini söyleyen Başkan Güvenç, dünyanın bir çok noktasında Müslümanların kan ve gözyaşı içinde olduklarını vurguladı.

 

İslam coğrafyasında yaşanan gözyaşının dinmesi için dua talep eden Başkan Güvenç, şunları söyledi:

 

"Bizim coğrafyamızda akan kanın ne bize nede insanlığa bir faydası yok. Aslında kanı akıtanlar ilerisini görseler bunun kendilerine bir faydasını olmadığını görecekler. Zor günler geçiriyoruz. Onun için herkesin soğuk kanlılıkla huzurla birbirine sarılması lazım ve dua etmesi lazım. Ne mutlu ki savaşı göz yaşını bir kenara bırakıp böylesi güzel sanatı yaşatanlara."

 

İcazet törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda  "Ebru Sergisi" düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri