Şanlıurfa'da şehir merkezinde trafik kurallarına uymayan ve özellikle yanlış park eden 454 araca toplam 65.376 TL idari para cezası kesildi.
Şanlıurfa'nın önemli sorunlarından olan trafik sorununun önüne geçmek için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri denetimlerini arttırdı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri tarafından özellikle şehrin en işlek caddeleri üzerindeki yanlış park eden sürücülere yönelik uygulama yaparak ceza kesiyor.
Trafik Şube ekiplerinin yapmış olduğu uygulamada polis aracından yol kenarına park etmiş araç plakaları anons edilerek ve sürücülere SMS gönderilerek hatalı park yapan sürücüler uyarıldı.
Yapılan uygulamalarla trafik kazalarının önlenmesi, trafik akışının düzenli bir şekilde akması sağlanmaya ve yaya geçitlerinin yayalar tarafından rahat bir şekilde kullanılması çalışılırken, bu uygulamaların aralıksız devam edeceği belirtildi.