Urfa'nın da olduğu "tırpan" operasyonunda gözaltı sayısı artı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik aralarında Şanlıurfa'nın da olduğu 27 ilde başlatılan 'Tırpan' kod adlı operasyonun İstanbul ayağında yakalanan şüpheli sayısı 13'e yükseldi.

ASAYİŞ - 24-12-2021 12:21

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca bu sabah saatlerinde çıkar amaçlı suç örgütlerine ve mafya tipi yapılanmalara yönelik İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'ın da aralarında olduğu 27 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

Eşzamanlı olarak başlatılan operasyonda 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 28 suç grubunda faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 389 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltı sayısı arttı.

Gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca bu suç örgütüne silah temin eden şüphelilere yönelik operasyonda ise 3'ü kurusıkı 77 tabanca, 1 tüfek, bin 673 mermi ele geçirilirken 4 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 13 şüpheli sağlık kontrolünün ardından Emniyet’e götürüldü.

(RHA)

Günün Diğer Haberleri