Hakkari’de yasak bölge ilanı

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki bazı alanlar 4 Kasım’a 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

GÜNCEL - 19-10-2015 22:49

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, “il sınırları içinde faaliyet gösteren örgütlerin son zamanlarda terör ve yıldırma eylemleri yapmasının kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı” belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

 

Yüksekova ve Şemdinli ilçesi sınırlarında bulunan birçok bölgenin, 21 Ekim 2015 günü saat 00:00’dan 4 Kasım 2015 günü saat 23:59’a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği ve sivillerin belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesinin yasaklandığı kaydedildi.

 

   

Günün Diğer Haberleri