Ceylanpınarlılar Sağlıkları İçin Pedal Çevirdi

Ceylanpınar Belediyesi ilçe merkezinde Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bisiklet sürme etkinliği düzenledi.

767 kez okundu.
Ceylanpınarlılar Sağlıkları İçin Pedal Çevirdi Advert

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ceylanpınarlılar pedal çevirerek bisiklet sürdü. Ceylanpınar’ın Yenişehir mahallesinde yapımı tamamlanan 1 kilometrelik yürüyüş yolunda düzenlenen bisiklet sürme etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, AK Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Almaz ve Abdulkadir Akgeyik, Meclis Üyeleri Ümit Bilgin ve Ahmet Ergin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Merak Beşkat ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Soylu; Hareketli Olun Sağlıklı Olun

Bisiklet turu sonrası “Avrupa Hareketlilik Haftası’na” ilişkin bir konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ‘’ Modern dünyanın en büyük sorunu masa başında sürekli çalışmak. Bedensel olarak az hareketlilik birçok sorunu beraberinde getiriyor. Bu yaşam şekli insanları obezite, yüksek tansiyon, şeker gibi birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Ceylanpınar Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftasını bizde kutluyoruz. Hareketlilik haftasındaki amacımız motorsuz ulaşımı teşvik etmek, insanları yürümeye ve bisiklet kullanımına yönlendirmek. Bisiklet kullanımına büyük önem veriyoruz. Yapımına çok kısa bir süre sonra başlayacağımız millet bahçemizde yaklaşık 3 km. bisiklet yolumuz olacaktır. Bizim bir sloganımız var. " Sağlık İçin Hareketli Ol " Buradan tüm Ceylanpınarlı hemşerilerime sesleniyorum. Hareketli Olun Sağlıklı Olun’ ’dedi.

AK Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin, ‘’İnsan hayatında sağlık en önemli faktördür. İnsanların da sağlıklı yaşayabilmeleri için hareket etmeleri ve hareket halinde olmaları gerekiyor. Şu asırda hareketsizlik büyük bir sorun olmuş o yüzden bu haftanın hareket etme haftası insanların bir şekilde bisikletle olsun yürüyüş olsun spor olsun. Hareketsizlikten kurtulup sağlıklı bir ömür geçirebilmeleri için bu etkinlik düzenlendi. Belediye başkanımız tarafından bizde davet edildik bu davete icabet ettik yönetimimizle beraber kadın kollarıyla gençlik kollarıyla halkımızla çok güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinliğin ilçemize insanlarımıza bu saatten sonraki süreçte insanlarımızın buna uyacaklarını ve bu hareketliliği devam ettireceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun’ ’ifadelerinde bulundu.

Gerçekleştirilen etkinlik sonunda Başkan Soylu, Avrupa Hareketlilik haftası etkinliğine katılan çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Her yıl 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik haftası nedeniyle düzenlenen etkinler, hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ve kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkilere ilişkin farkındalık oluşturulması amacıyla düzenleniyor. 

Ceylanpınarlılar Sağlıkları İçin Pedal Çevirdi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız