ABD tahvil faizlerinde kısmi geri çekilme

ABD tarafı şu an için resesyonda olmasına rağmen politikacılar tarafından resesyona istihdamdaki gelişmeler neticesinde inanılmıyor.

204 kez okundu.
ABD tahvil faizlerinde kısmi geri çekilme Advert

Geçen hafta ABD tarafından gelen büyüme verisinin %0,6 olarak daralmaya işaret etmesi sonrasında birinci çeyrekten iyi gelmesi sonrasında beklenildiği kadar kötü bir senaryo olmadığı algılarına ek olarak haftalık işsizlik maaşı başvuruları başta olmak üzere istihdam piyasalarındaki iyi seyir ile ABD tarafındaki 10 ve 30 yıllık tahvil faizleri %3,69—3,71 ile başa baş geldi.

Ancak Fed’in yıl sonuna kadar 125 baz puan faiz artırım ihtimalinin %50’ye yükselmesi ve Fed’in daha da şahin tutumu ile birlikte kısa ve uzun vadeli enflasyonist risklerin artması ile getiri eğrisi ters çalışmaya devam ediyor. Fed’in agresif tutumu devam ettiği sürece dolar endeksi ile ABD tahvil faizlerinde yukarı yönlü seyrin devamını bekliyoruz.

ABD tarafı şu an için resesyonda olmasına rağmen politikacılar tarafından resesyona istihdamdaki gelişmeler neticesinde inanılmıyor. Bu kapsamda da bu hafta gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinin önemi daha da artıyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

ABD tahvil faizlerinde kısmi geri çekilme
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları
Dışişleri Bakanı Fidan’ın Riyad temasları