Cumhurbaşkanı ve Başbakan :Farklı açıklamaları tartışmaya yol açtı

Başbakanı Davutoğlu’nun “çözüm süreci”nin tekrar başlayabileceği sözlerinin ardından Cumhubaşkanı Erdoğan’ın, “Görüşülecek bir şey yok” ifadeleri, iki lider arasında görüş ayrılığı olduğu yorumlarına yol açtı.

1110 kez okundu.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan :Farklı açıklamaları tartışmaya yol açtı Advert

Ahmet Davutoğlu 3 Nisan’da yaptığı açıklamada, “PKK, tüm silahlı unsurlarını Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir” demişti.

 

Davutoğlu, “PKK silahı bırakacak, bunun başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra, niye konuşulmasın barışın şartları içinde? O zaman siyasetin kanalı açılır. Silah konuşmaya başlayınca siyaset hissizleşiyor” diye konuşmuştu.

 

Ertesi gün Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ortada ne müzakere edilecek ne de görüşülecek bir konu yoktur” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, “Sayın Başbakan’ın sözleri halka büyük umut vermişti. Ancak Cumhurbaşkanı konuşunca, aralarında görüş ayrılığı olduğu ortaya çıktı. Bu ayrıca Cumhurbaşkanı’nın her şeye karıştığının da ispatı” ifadelerini kullandı.

 

HDP’li Aslan, “Sayın Bülent Arınç’ın da daha önce olumlu bir açıklaması olmuştu. Erdoğan onu da yalanlamış oldu. Bu ifadelerin hiçbir faydası yok. Tam tersine, savaşın durdurulmasında fayda var. O zaman herkes kazanacak” diye konuştu.

 

AK Parti ise Erdoğan ve Davutoğlu arasında görüş ayrılığı olduğu iddialarını reddediyor.

 

AK Parti Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı, “Aralarında büyük bir görüş ayrılığı olmadığına inanıyorum. Sadece üslupları farklı” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan :Farklı açıklamaları tartışmaya yol açtı urfa siyaset
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik