Şanlıurfa’da çölyaklıların büyük çaresizliği: Enflasyon çölyak hastalarını vurdu

Çölyak hastaları tarafından tüketilen glütensiz besinlerin çoğunun fiyatı, dövizdeki artış nedeniyle yükseldi. Hal böyle olunca çölyak hastaları aldıkları maddi destekleri alamaz oldu.

2541 kez okundu.
Şanlıurfa’da çölyaklıların büyük çaresizliği: Enflasyon çölyak hastalarını vurdu Advert

Gluten içermeyen gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının en büyük sorunlarından birisi beslenme... Şanlıurfa'da, hastalar yemeleri gereken glutensiz yiyecekleri her yerde bulamamaktan, bulsalar da pahalı olduğu için alamamaktan şikâyetçi.

ENFLASYON ÇÖLYAK HASTALARINI MAĞDUR ETTİ!

Fiyatlar, çavdar, arpa, yulaf gibi birçok tahılda bulunan glüten proteine karşı hassasiyeti olan çölyak hastalarının cebini yaktı. Hastalar, halihazırda pahalı olan glütensiz gıdaların zamlanması ile birlikte zorluk yaşamaya başladı Şanlıurfa’da birçok hasta kendilerine verilen aylık 169 TL’lik maddi yardımla ürünleri alamaz duruma geldi.

ŞANLIURFA’DA 2 BİN 170 ÇÖLYAK HASTASI BULUNUYOR

Hastalar, halihazırda pahalı olan glütensiz gıdaların zamlanması ile birlikte zorluk yaşamaya başladı. Şanlıurfa’da 2 bin 170 çölyak hastasının olduğu göz önünde bulunduğunda ise mağduriyetin boyutu da gözler önüne seriliyor.

AİLELER MAĞDUR

Artan fiyatlar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Mehmet Kaplan, "Şu anda bu ürünlerle yaşamak zorundayım. Aldığımız ürünlerin fiyatı bir anda çıktı. Döviz kurlarında yükselme oldu ama en azından bu fiyat artışının sebebini öğrenmek istiyorum. Şu anda bu ekmekten günde en az 2 tane almak zorundayım ve zorlanıyorum. Zam beni zor durumda bıraktı. Zaten yükümüz çok ağır. Aylık bize verilen 169 TL maddi yardımla hiçbir şey alamaz duruma geldik." dedi.

 

(Özel Haber/Süleyman TURAN)

# ile OLAN Şanlıurfa SON DAKİKA | olduğu Başladı Şanlıurfa’da geldi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik