Dev açılış Gerçekleşti

(RHA AJANS/RHA)- Şanlıurfa'ya yatırımlarını sürdüren Şanlıurfalı İş İnsanı Ömer Yiğit’in sahibi olduğu Yiğit Grup Markası, Kendi öz sermayesiyle şehrin 3'üncü pamuk lidaş deposunun açılını gerçekleştirdi.

1095 kez okundu.
Dev açılış Gerçekleşti Advert

 Yapılan açılışa TMO Genel Müdür Yardımcısı Cihan Soyalp ile birlikte Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda iş adamı ile çiftçinin katılım gösterdiği açılış programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken, protokolün kurdele kesimi ardından lisanslı pamuk deposu hizmete açıldı.

Açılışın hayırlara vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim yaptığı açıklamasında şunları kaydetti.

Böylesi bir tesisin kazandırılmasında emeği geçenlerin hepsine teşekkür etti.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Açılışa teşrif eden misafirlerine tesisi gezdirerek yürütülecek iş ve işlemler hakkında detaylı bilgiler aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yiğit, yatırımlarını Şanlıurfa'ya yapmaktan duyduğu gururu ifade ederek açılış programına katılım gösteren tüm herkese teşekkür etti.

Bünyesinde barındırdığı bereketli toprakları ve topraklarda üretilen buğdayın yanı sıra yaşanan makarna sıkıntısı da göze çarpıyordu.

Medeniyetin başladığı topraklar olarak düşünülen ve ilk buğday üretiminin yapıldığı rivayet edilen Şanlıurfa’da uzun yıllardır eksikliği dile getirilen makarna üretimi için

Yiğit grup bir müjde vererek, şehrin ilk makarna fabrikasını kurmak için çalışmaların başladığını ve inşaatın tamamlanmasıyla birlikte günlük 300 Ton, yılda 108 Bin Ton makarna üretim kapasiteli Makarna ve Un Fabrikasını da Şanlıurfa'ya kazandıracaklarını belirtti.

7 AY SONRA ÜRETİME BAŞLAYACAK

Şanlıurfalı İş İnsanı Ömer Yiğit’in sahibi olduğu Yiğit Grup Markası, Şanlıurfa’nın ilk yerli makarnasını üretecek. Üretim yapılacak olan fabrikanın inşaat halinde olduğu ve 7 ay sonra üretime geçeceği öğrenildi.

%50 ihracat, %50 iç pazar olmak üzere, günlük 200 ton baklavalık un, yılda 73 Bin Ton baklavalık ve

Böreklik un üreteceklerinin de altını çizen Yiğit, tesisin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

FABRİKALALARI ÖZ SERMAYE İLE AÇTI

Yiğit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yiğit açılış konuşmasında 20 ton kapasiteye sahip lisanslı depoculuk olduğunun altını çizerken, açılışa katılanlara da teşekkür ederken, açılan tüm fabrikaların ize herhangi bir desteğe bağlı kalmadan kendi öz sermayeleri ile açıldığının altını çizdi.

Şanlıurfa’ya dev yatırım Yiğit Grup’tan geldi urfa gündem şutso güncel haber tarım urfa sondakika gündemhaberler rhaajans ömeryiğit yiğittarım devyatırım asgariücret kaza zengin işadamı işinsanıömeryiği
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mersin'de 151 konaklama tesisi denetlendi
Mersin'de 151 konaklama tesisi denetlendi
Sağlık Bakanı Koca'dan polen uyarısı
Sağlık Bakanı Koca'dan polen uyarısı