Esnaf Neden 9 Bin Güne Mahkûm Ediliyor?

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesinin SSK’lılar lehine çözüme kavuşmasını sevinçle karşıladıklarını, ancak BAĞKUR primi ödeyen esnafların bu düzenleme dışında bırakılmasının yeni mağduriyetler yarattığını söyledi.

2988 kez okundu.
Esnaf Neden 9 Bin Güne Mahkûm Ediliyor? Advert

Milli Sol Genel Başkanı Hüseyin Alpay BAĞ-KUR’lu esnafların 9 bin gün ile emekli olmalarının adaletli bir tutum olmadığına vurgu yaparak, SSK’lılar gibi 5 bin gün ile esnaflara da EYT Yasası’nda hak verilmesi gerektiğini söyledi. Genel Başkan Alpay, “Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, esnaf ve sanatkârlar da bunu hak ediyor” dedi.

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay açıklamalarında, “Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, esnaflarımız da bunu hak ediyor. Emekli olma şartlarından birisi olan SGK ile BAĞ-KUR arasındaki hizmet süresi, prim gün sayısı ile alakalı, SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Primini devlete yük olmadan kendisi ödeyen esnaflarımızın da 5 bin gün ile EYT’den faydalanmaları ivedilikle sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Alpay ayrıca, EYT Yasası TBMM’ye geldiğinde esnaflar lehine bir düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Esnaf Neden 9 Bin Güne Mahkûm Ediliyor?
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Sivas’ta kaybolan 74 yaşındaki vatandaş bulundu
Sivas’ta kaybolan 74 yaşındaki vatandaş bulundu
Sandu: Moldova, AB ile vizesiz rejimin 10’uncu yılını kutluyor
Sandu: Moldova, AB ile vizesiz rejimin 10’uncu yılını kutluyor