Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri yine Meclis gündeminde

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sordu.

1900 kez okundu.
Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri yine Meclis gündeminde Advert

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sordu: ''DEDAŞ kış aylarında halkı çok daha fazla mağdur eden elektrik kesintilerini neden yapmaktadır? Bu sorunu çözmek için ne zaman adım atılacaktır?''

Şanlıurfa'da elektrik kesintilerine bağlı şikayetler artarak devam ediyor.

Son günlerde Devteşti bölgesinde yoğunlaşan kesintiler TBMM'ye taşındı.Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e iletilmek üzere hazırlanan ve Meclis Başkanlığına sunulan önergede, Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesine bağlı Devteşti Mahallesi’nde elektriklerin üç haftadır akşam saatlerinden sabaha kadar kesildiği belirtilerek. Isınma, eğitim, iletişim gibi en temel hakların sekteye uğradığı anlattı.

Mahalle sakinlerinin bu durumu defalarca Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yetkililerine bildirmesine karşın sorunun çözülmediğini anlatan Sürücü, ''Sık sık yaşanan bu kesintiler hayatı olumsuz yönde etkilemektedir.'' dedi.

DEDAŞ’ın usulsüz kesintilerine ve gönderdiği yüksek faturalara dikkat çeken Sürücü, uzun zamandır gündemde olmasına rağmen bu konuda adım atılmadığını dile getirdi

Vekil Sürücü, Bakan Dönmez'in şu sorulara yanıt vermesini istedi:


Şanlıurfa Haliliye İlçesine bağlı Devteyşti Mahallesi’nin elektrikleri üç haftadır akşam saatlerinden sabaha kadar kesilmektedir. Isınma, eğitim, iletişim gibi en temel hakların sekteye uğramasına da sebep olan bu duruma dair mahalle sakinleri defalarca Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) ulaşmaya çalıştıklarını ama sorunun çözülmediğini dile getirmektedirler. Sık sık yaşanan bu kesintiler hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. DEDAŞ’ın usulsüz kesintileri, gönderilen yüksek faturaları uzun zamandır gündemde olmasına rağmen adım atılmaması halkın mağduriyetlerinin devam etmesine sebep olmaktadır.

Bu bağlamda;
1- Şanlıurfa Haliliye ilçesi Devteyşti Mahallesi’nde meydana gelen elektrik kesintisi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
2- DEDAŞ kış aylarında halkı çok daha fazla mağdur eden elektrik kesintilerini neden yapmaktadır? Bu sorunu çözmek için ne zaman adım atılacaktır?
3- DEDAŞ şirket yönetimine görevi ve sorumluluğu yerine getirmemeden kaynaklı açılmış bir soruşturma mevcut mudur?
4- Şirket birçok mağduriyet yaratmasına rağmen neden Bakanlık olarak konuya dair bir girişimde bulunulmamaktadır?

Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri yine Meclis gündeminde devam Tarafından SON DAKİKA | bir ediyor Şanlıurfa OLAN Şanlıurfa'da
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız