İYİ Partili Mısırlıoğlu: "Araba devrilince yol gösteren çok olur"

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, "Araba devrilince yol gösteren çok olur, önemli olan tedbirli olmaktır.” dedi.

324 kez okundu.
İYİ Partili Mısırlıoğlu: Advert

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mısırlıoğlu, 3 yıl önce Suriye İdlib’te 34 Mehmetçiğin şehit olduğunu hatırlatarak, “Mehmetçiğimizi asla unutmadık, unutmayacağız. Şehadetlerinin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Öncelikli gündemlerinin deprem bölgesi olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu, “Geçtiğimiz hafta sonu deprem bölgesine bir ziyaret daha gerçekleştirdik. Daha önce yardım tırlarımızı peyder pey yollayıp o bölgedeki yurttaşlarımızın yarasına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştık. Çok kısa bir süre içerisinde hızla koordine olarak iyilik evlerimizi hazır hale getirdik. Evlerimizin yanı sıra ihtiyaç duyulabilecek temel yaşam malzemelerinin teminini de gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Mısırlıoğlu, iyilik evlerinin içlerine yatak, battaniye gibi eşyaları da yerleştirdiklerini belirterek,  “Bu iyilik okyanusunda bir damla da bizim katkımız olduysa ne mutlu bize.  İnanıyorum ki deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaraları da en kısa sürede sarılacak, acılar unutulmayacak tabii ki ama hafifleteceğiz inşallah.” diye konuştu.

Deprem bölgesinden maddi ve manevi desteklerinin hiçbir zaman esirgemeyeceklerini dile getiren Mısırlıoğlu, şunları kaydetti:

“Bu artık bizim vatandaşlık görevimizdir. Hafta sonu gittik 112 adet iyilik evimizin kurulumunu yaptık. Her bir arkadaşımın elinde bir ekipman vardı. Kadın erkek demeden depremzede yurttaşlarımız için kollarımızı sıvadık. Evlerimizin kurulumunu tamamladık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu acı yükü omuzlarından daha kolay atabilsin diye onlarla oyunlar oynadık. Acıya boyanmış şehirlerden bahsediyoruz. Yerle bir olan şehirlerden hayatlardan bahsediyoruz.”

Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’da imar çalışmalarıyla ilgili resmi bir açıklama olmadığını ileri sürerek, “Deprem bölgesinde yaşamamıza rağmen depreme ne kadar hazır olduğumuz tartışılır. İmar affı diye diye vatandaşa iyilik yaptığını zannedenler evleri mezara dönüştürdüler. Ödenemeyecek bir vebalin altına girdiler. Vatandaş, içini rahatlatacak birkaç telkin duymak istiyor. Şöyle çalışıyoruz, bu projeyi hazırlıyoruz desinler istiyor. Ama sayın yetkililerden bu konuda da ses yok maalesef.” şeklinde konuştu.

Son yılların en kurak kış aylarının yaşandığına dikkati çeken Mısırlıoğlu, Hatta son 22 yılın en kurak ocak ayını geride bıraktık. Barajlardaki sular tükenmek üzere. Alarm durumuna geçmemiz gerekirken yetkililer hala koltuklarında çiçek olmuş, kollarını bağlamış oturuyorlar. Araba devrilince yol gösteren çok olur, önemli olan tedbirli olmaktır.” dedi.

Mısırlıoğlu, AFJET’te bir kadro değişikliğine gidildiğini belirterek, “Daha önce yapılan bazı yatırımların açıklamasını yapamayarak vurdumduymaz tavırlarıyla tepki çeken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Murat Toy’un AFJET’teki görevine son verilmiş. Toy’un yerine yönetim kurulu üyeliğine Vali Yardımcımız Sayın Uğur Kolsuz atanmış. Umarım bu değişiklik bazı hataların düzeltilmesine de vesile olur. Milletin parasıyla yapılan yanlış yatırımlar yine milletin parasına mal oluyor. ” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Beşiktaş üyeliğinden istida etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mısırlıoğlu, “Kendini hükümet zanneden ve sloganları üzerine alınıp istifayı basan Bahçeli’ye birisi söylesin, 20 yıldır iktidarda olan Sayın Erdoğan Fenerbahçe’den istifa etmedi. Kraldan daha kralcı olan Bahçeli, davasını, partisini sattığı gibi AK Parti hayranlığı sayesinde tuttuğu takımı da sattı.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü
Eyyüpoğlu ve Kaplan Ailesinin Mutlu Günü