Doç. Dr. Şimşek: “Glokom dünyanızı karartmasın”-(VİDEO)

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek Dünya Glokom haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

2079 kez okundu.
Doç. Dr. Şimşek: “Glokom dünyanızı karartmasın”-(VİDEO) Advert

Dünya Glokom haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Şimşek, Glokom hastalığının herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çekti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek, her yıl mart ayında kutlanan ‘Glokom hastalığı” Halk dilinde göz tansiyonu hastalığı” olarak bilinen göz hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Ali Şimşek yaptığı açıklamada, “Glokom ya da halk arasında bilinen adıyla “göz tansiyonu hastalığı” günümüzde önemli bir sağlık sorundur. Önemli bir toplumsal sağlık problemi olan glokom, tüm dünyadaki körlüklerin katarakttan sonra ikinci en sık sebebidir. Glokom kırk yaş üzerindeki her 40 kişiden 1'inde görülür ve hastalığın ortaya çıktığı 10 kişiden 1'inde total körlüğe neden olabilir. Dünya çapında glokomlu hasta sayısının 2040'ta 112 milyona yükselebileceği öngörülüyor” dedi.

Glokom “Görmemizin Sessiz Bir Hırsızıdır”.

Çok yaygın bir hastalık olmasına rağmen hastaların çoğu hastalığından habersiz olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şimşek, “Bunun nedeni de zannedilenin aksine hiçbir öncü belirtisinin olmaması ve ileri evrelere varmadıkça hastanın hissedebileceği belirtilerin bulunmamasıdır. Glokom “Görmemizin Sessiz Bir Hırsızıdır. Glokom dünyanızı karartmasın.” diye konuştu.

Glokom Tedavisi Olan Bir Hastalıktır.

Glokom herkeste ve her yaşta görülen bir hastalık olduğunun altını çizen Doç. Dr. Şimşek şunları söyledi:

“Özellikle, ailesinde göz tansiyonu bulunan kişilerin bu hastalığın görülmesi açısından normale göre daha fazla risk altında olduğu göz önünde tutulmalıdır. Glokom tanısı detaylı bir göz muayenesi ile konulur. Glokomda takip çok önemlidir. Risk altındaki kişiler yılda en az bir kere göz muayenesinden geçmelidirler. Glokom Tedavisi Olan Bir Hastalıktır. Tedavide amaç ilerleyici olan bu hastalığın durdurulması ve körlüğün engellenmesidir. Hastalık ne kadar erken teşhis edilir ve tedaviye ne kadar erken başlanırsa başarı şansı o kadar yüksektir. Tedavi en sık olarak göz tansiyonu düşürücü damlalar ile yapılmaktadır. Bu damlaların doktor aksini söylemedikçe ömür boyu ve düzenli kullanılması gerekmektedir. Damla tedavisinin yanında lazer tedavisi de mevcuttur. Eğer takiplerde göz tansiyonu ilaçla veya lazerle kontrol altında değilse ve testlerde ilerleme olduğu görülürse hastaya göz tansiyonu düşürücü ameliyat önerilir”

Doç. Şimşek: “Glokom Dr. dünyanızı karartmasın” SON DAKİKA | bir ile Kadar olarak Şanlıurfa Mart OLAN
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
EURUSD analizi
EURUSD analizi