Tanal’dan Urfa açıklaması: Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü kurulmadığını tespit ettik

(RHA AJANS/RHA) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, DSİ Genel Müdürlüğü’nün 11 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi doğrultusunda DSİ bölge müdürlükleri bünyesinde ‘Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü’ kurulması talimatı vermesine karşın Şanlırfa’da bu birimin kurulmadığını tespit ettiklerini açıkladı. Sel felaketin ardından söz konusu müdürlüğün apar topar kurulmaya çalışıldığını kaydeden Tanal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye “DSİ 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri h

389 kez okundu.
Tanal’dan Urfa açıklaması: Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü kurulmadığını tespit ettik Advert

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 14 Mart'da Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanal, önergesinde şunları kaydetti:

"TAŞKIN KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULSUN" DENİLDİ AMA…"

"11/10/2022 tarihli ve 31980 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 110 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapılarak, DSİ Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı hizmet birimleri yeniden düzenlendi. Anılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda DSİ Genel Müdürlüğü, 'DSİ Yeniden Yapılanma Çalışmaları Hakkında' başlıklı, 07/12/2022 tarihli resmi yazıyla DSİ Bölge Müdürlüklerine kendi bünyelerinde 'Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nün kurulması talimatını vermiştir.Ancak Şanlıurfa'da bulunan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nün, DSİ Genel Müdürlüğü'nün bu talimatına rağmen 'Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nü, Şanlıurfa'da sel felaketinin yaşandığı 14 Mart 2023 tarihine kadar kurmadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Şanlıurfa'da 16 kişinin yaşamını yitirdiği 14 Mart 2023 tarihli sel felaketinin ardından DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nce apar topar Taşkın Kontrol ve Şube Müdürlüğü'nün kurulmaya çalışıldığı belirlenmiştir."


"TAŞKIN KONTROL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HANGİ GEREKÇE İLE KURULMADI?"

Tanal, Bakan Vahit Kirişci'ye şu soruları yöneltti:"DSİ Genel Müdürlüğü'nün 07.12.2022 tarihli yazısına istinaden 'Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nü Şanlıurfa'da kurmayan, yüksek taşkın riskine karşı gerekli önlemleri almayan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma başlatılacak mıdır? Şanlıurfa ilimizde 14.03.2023 tarihinde aşırı yağışların etkisiyle meydana gelen sel felaketinde can ve kaybı yaşanmış, telafisi imkansız zararlar oluşmuştur. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nün bu ağır tahribatın ardından apar topar Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nü oluşturmaya çalışması, "Görevi İhmal ve Kötüye Kullanma" suçunu gizleme anlamına gelmiyor mu? Şanlıurfa'daki DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, hangi gerekçe ile bünyesinde Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nü kurmamıştır?"

"SEL TEHDİDİNDEN BİHABER OLUNMASI AKIL TUTULMASIDIR"

Tanal, ayrıca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Tarihin en eski dönemlerinden bu yana sel tehdidiyle karşı karşıya kalan Şanlıurfa'da yetkili makamdaki şahısların bu gerçekten bihaber olması akıl tutulmasıdır. 14 Mart'taki sel felaketinden günler sonra Şanlıurfa'da Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü'nün apar topar oluşturulması, samimiyetten uzak, formalitenin yerine getirilmesi anlamına geliyor. Yapılan görevlendirilmelerin amacı, işi ehline verip gerekli önlemleri almak değil, eş dosta makam vermek, imtiyaz sağlamaktır."

 

# SON DAKİKA | Şanlıurfa çalışması ile ardından yapılan ilgili 2023
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı