HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: "Mecliste temsiliyeti önemsiyoruz"

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

1245 kez okundu.
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Advert

Ramanlı, HÜDA PAR olarak 14 Mayıs’ta yapılacak parlamento seçimlerinde mecliste temsiliyeti önemsediklerini vurgulayarak, bu taleplerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti tarafından makul karşılandığını belirtti.

“Türkiye'de tartışılmadık konu olmadığını düşünüyoruz”

“Türkiye'de siyaset yapan ve varlığını devam ettiren pek çok parti ile benzer yönlerimiz olduğu gibi, farklı yönlerimiz de var.” diyen Ramanlı, şunları kaydetti:

“Bahsetmiş olduğunuz parti ile dünya görüşü itibariyle taban tabana zıt olduğunu ifade edebilirim. Eğer söylemlerimiz, siyasi anlayışımız, parti programımız çerçevesinde bir değerlendirme yapılacak olursa, bundan memnuniyet duyarız. Türkiye'de tartışılmadık konu olmadığını düşünüyoruz. Eğer gaye millete hizmetse, milletin selameti, huzuru, refahı, birlikteliği ise, her türlü konu konuşulabilir, her türlü sorun gündeme gelebilir, bunlar için çözüm yollarının aranması gerektiğini ifade ediyoruz.”

“İttifakta bir dayatma içerisine girmedik”

Ramanlı, ittifak görüşmelerinde bir dayatma yapmadıklarının altını çizerek, “Açık söylemek gerekirse, bizim o şekil bir talebimiz olmadı. Biz şu ilke üzerinde hareket ettik. Evet bir seçim ittifakı yapıyoruz, birlikte seçime gireceğiz. Biz kendimiz kalarak, kendi iddiamızla, söylememizle, kendi parti programımızla, kendi taleplerimizle var olacaksak, bir ittifak içerisinde var olmayı tercih ediyoruz. AK Parti'de, Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda kısıtlama ve dayatma içerisinde olmadı. Biz de aynı şekilde AK Parti'ye ya da Sayın Cumhurbaşkanına belli bazı konularda bir dayatma içerisine girmedik.” diye konuştu.

“Siyaseti Müslümanca yapmaya çalışan bir siyasi hareketiz”

Siyaseti Müslümanca yapmaya çalışan bir siyasi hareket olduklarını dile getirerek, “İçimizde Kürt de var Türk de var Arap da var. Biz herhangi bir kavme mensubiyet üzerinde siyaset gütmüyoruz. Biz Ümmetçi bir partiyiz. Ümmetçi bir anlayışa sahibiz. Kürt meselesine dair çözüm önerilerimiz var. Söylemlerimiz ve pratiğimiz de mevcut.” şeklinde konuştu.

“Kardeşliğimizi bozacak cümleleri kurmayalım”

Ramanlı, bin yılı aşkın bir süredir var olan kardeşliğin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, birbirini tahkir eden, birbirine üstünlük taslayan cümlelerin kurulmaması gerektiğini belirtti.

Açıklamasının devamında Ramanlı, şunları söyledi:

“Bu ülkede farklı kavimlerden çok insan var. Özellikle nüfus yoğunluğu itibariyle Türkler ve Kürtlerin bu ülkenin kahir ekseriyetini oluşturduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bizim söylemeye çalıştığımız şudur; birbirimizi incitmeyelim. Kardeş olduğumuzu unutmayalım. Burada bin yıldan fazla bir süredir birlikte yaşadığımızı unutmayalım. Birbirimizi tahkir etmeyelim, birbirimize üstünlük taslamaya dair cümleler kurmayalım diyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor