Çetelerden Efrîn'e saldırı hazırlığı

KİLİS - Fetih Ordusu çatısı altında bir araya gelen onlarca cihatçı örgütün, vardıkları anlaşma doğrultusunda Efrîn'e saldırı hazırlığında oldukları öğrenildi.

1115 kez okundu.
Çetelerden Efrîn'e saldırı hazırlığı Advert

Bu amaçla Efrîn hattına yığınak yaptıkları belirtilen çetelerden DAİŞ ve Fetih Ordusu'nun Ezaz yönünden, El Nusra ve Ahrar El Şam çetelerinin ise İdlip yönünden Efrîn'e saldırmayı planladığı belirtiliyor.

Ezaz'a bağlı Çobanbey kasabasının denetimini ellerine alan DAİŞ çeteleri, bu kez Ezaz'ı kuşatma altına almak üzere ilerleyiş halinde. Ancak kimi kaynaklardan bölgeye ilişkin önemli bir bilgiye ulaşıldı.

Buna göre, Fetih Ordusu çatısı altında bir araya gelen onlarca cihatçı örgüt, Efrîn'e yönelik saldırı noktasında anlaşıp, bu yönlü hazırlıklara başladı.

 

İki koldan Efrîn'e saldırı hazırlığı

Çeteler Efrin'e saldırı noktasında anlaştı

 

Sınır hattındaki bu hareketliliğin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kilis'e yönelik roket saldırıları devam ederse Suriye'ye gireriz" şeklindeki açıklamasının ardından artması da dikkat çekici. Yine sınır hattına yerleştirilen obüs ve fırtına obüsleri ile roket rampalarının bir kısmı ise Efrîn istikametine çevrilmiş durumda.

 

 

Aynı hazırlıkların Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Yalangoz köyü çevresinde gözlemlenmesi öne sürülen bu iddiayı destekler nitelikte. Yalangoz köyü yakınında yer alan Kürt Tepesi'ne konuşlandırılan füze rampalarının güçlendirildiği belirtilirken,

 

Çetelerin hazırlık yaptığı bir başka alan ise Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan İdlip'e bağlı Atme kenti. Çeteler daha önce de Atme'den Efrên'e defalarca saldırı düzenlemiş, bu saldırılar her seferinde püskürtülmüştü.

 

Kilis'e atılan roketler durdu

 

Atılan roket mermilerinden kaynaklı şu ana kadar onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'te ise, son 4 gün boyunca herhangi bir saldırı gerçekleşmesi de dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı. Bu durum, DAİŞ ve diğer cihatçı çetelerin kendi aralarında yaptığı anlaşmanın sonucu olarak yorumlanıyor.

 

(kaynak:diha)

 

 

 

 

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa müzik sanat asker
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na 7 milyon 530 bin metreküp su iletildi
Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na 7 milyon 530 bin metreküp su iletildi
Dışişleri Bakanlığı: İsrail hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap verecektir
Dışişleri Bakanlığı: İsrail hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap verecektir