DEDAŞ'ın ŞUSKİ borcu nedeniyle Urfa'yı susuz bırakabaileceğinin açıklaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

 

Geçtiğimiz gün DEDAŞ basın Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ŞUSKİ'nin borçları nedeniyle Şanlıurfalıların susuz kalabileceği açıklaması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi yaptığı basın toplantısında DEDAŞ'a her ay ortalama 5 Milyon Lira para aktarıldığını DEDAŞ'ın borcu düzenli olarak ödendiğini ancak Şanlıurfalıklar rahat olsun hiç kimsenin elektrik borcu nedeniyle susuz bırakılamayacağını söyledi.

 

Dedaş'ın neye göre bu açıklamayı yaptığını bilmediğini ve anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Başkan Çiftçi,'' Şanlıurfalı Çiftçilerin elektrik kesintileri ile yerel ve ulusal medyanın gündeminden düşmeyen DEDAŞ bu seferde ŞUSKİ'nin borçları üzerinden vatandaşları susuz bırakmakla tehdit etmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.''