HDP'li Irmak: Meclis'i terkedersek insanlar ölür

HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından vekillerin parlamentodan atılması durumunda, "Biz Meclis’i terketmek istemiyoruz.

1108 kez okundu.
HDP'li Irmak: Meclis'i terkedersek insanlar ölür Advert

Bu zemini terkedersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir” dedi.

 

Amerikanın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıkların kaldırılmasının “darbe” olduğunu ileri sürerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

"Bu Meclise ve iradesine el koymaktır. Yani aynı zamanda halk iradesine de el koymak anlamını taşıyor. Biz ses çıkarmaya çalışıyoruz ama, halkın iradesi burada tecelli olmuyor. Dokunulmazlıkların kalkması fezlekesi olan bütün partilerdeki vekilleri ilgilendirse de, biz biliyoruz asıl mesele HDP'dir. Çünkü Cumhurbaşkanı sadece HDP'lilerin cezalandırılmasını istiyor."

 

HDP'lilerin Meclis’ten çıkarılması ve dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda alternatifleri olup olmadığı konusundaki soruyu ise Selma Irmak şöyle yanıtladı:

 

"Alternatif yoktur. Biz burayı terketmek istemiyoruz. Bu zemini terkedersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz. Kaç yıl geçerse geçsin yine sorun masada çözülecektir. Biz bu nedenle 10- 20 yıl kaybetmek ve binlerce insanın ölmesini istemiyoruz. Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz.”

 

Irmak, “En büyük engel olarak HDP'yi görüyorlardı ve bu el koyma ile bunu aşıyorlar. Halkımız moralini bozmasın, biz moralsiz değiliz. Bizim direniş alanımız sadece meclis değil, alanlardır. Halkımız yıllardır bu alanlarda onurlu bir yaşam için direniyor, biz onların temsilcileriyiz" diye konuştu.(kaynak rudaw)

Urfa haberler kadın çocuk savaş gap ruhanews Şanlıurfa sağlık pkk siyaset hdp akp chp mhp dünya ortadoğu spor Türkiye
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti