HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, özel bir TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Son günlerde bazı medya organlarında ve siyasi parti temsilcilerinin, partilerinin Cumhur İttifakı ile sorun yaşadığı haberlerini yalanlayan Şahin, aksine daha güçlü bir birliktelikle çalışma yürüttüklerini belirtti.
Sahada yaptıkları çalışmalarında elde ettikleri gözlemlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olduğu Millet İttifakı'nın kazanma ihtimalinin olmadığının altını çizen Şahin, bu başarısızlık üzerine HÜDA PAR'a saldırıldığının altını çizdi.
Kendi kimlik ve parti programlarıyla ittifak yaptıklarını ifade eden Şahin, iddia edildiği gibi dahil oldukları ittifak ile herhangi bir kriz yaşamadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Kesinlikle bir kriz söz konusu değildir. Eleştiriler var, itirazlar var. Biz bunu zaten açık söylüyoruz. Biz kendisine has bir programı, siyasi kişiliği, kimliği olan tarafsız, bağımsız, bağlantısız ve özgün bir hareketiz. Dolayısıyla bizim parti programımız ya da söylemimizin diğer partilerle tamamen özdeşleşmesi ya da uyuşması asla söz konusu değildir. AK Parti programından da ayrıştığımız bazı noktalar var. Belki de AK Parti'nin bizim programımıza itiraz ettiği, katılmadığı bazı hususlar var. Bu işin doğasında var. Biz parti kimliğimizi, kurumsal kimliğimizi terk ederek bir seçim ittifakı yapmıyoruz. Kendi kimliğimizle, kendi parti programımızla bir seçim ittifakı yapıyoruz. Herhangi bir ihtilaf söz konusu değildir. Bir partinin, başka bir parti içerisinde eridiği, kendi hedeflerinden, parti programından uzaklaştırdığı bir durumdan bahsetmiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda hem itirazları hem eleştirileri anlıyoruz. Ama bu bizim parti programımızdır. Bu parti programımızdaki hususlar bizim meşru hedeflerimizdir. HÜDA PAR olarak da bu meşru hedeflerimize yine meşru zeminde, meşru bir yol ve yöntem içerisinde ulaşmaya çalışacağız. Dolayısıyla bu anlamda geliştirilen itirazları ya da eleştirileri adeta bir kriz varmış gibi lanse edilmesi kanaatimce bu anlamda doğru bir yaklaşım değildir."
Hibya Haber Ajansı
?

