Kızgın güneşin altında ekmek mücadelesi veriyorlar

ADANA ) - Çukurova'da işçiler kızgın güneşin altında tarla ve inşaatlarda zor şartlarda çalışıyor. Kavurucu sıcaklar altında yaşam mücadelesi veren işçiler, aşırı sıcağa rağmen çalışmaya mecbur olduklarını dile getirdi.

1303 kez okundu.
Kızgın güneşin altında ekmek mücadelesi veriyorlar Advert

Çukurova'da yaz ayının gelmesiyle birlikte 50 derecelere yaklaşan bunaltıcı hava sıcaklıkları en çok dışarıda çalışmak zorunda kalan işçileri etkiliyor. Evlerine ekmek parası götürmek zorunda olan işçiler,  50 derecelere yaklaşan bunaltıcı, güneş kızgınlığı altında çalışıyor. İşçiler, mecbur oldukları için çalıştıklarını ve güneşten ise suyla serinleyerek korunduklarını söyledi

 

'Tarlada kavruluyoruz'

 

Sabahtan akşama kadarda tarlada bamya topladıklarını ifade eden Mehmet Şahin, bu ay ile birlikte aşırı derecede havaların ısındığını ve tarlada bu sıcaklığın daha da artığını kaydetti. Şahin, "Tarlaya girdiğimizde hem ürünün hem de havanın sıcaklığıyla kavruluyoruz. Mecburuz çalışmaya, yoksa evimize ekmek götüremeyiz. Sıcaktan su içip, kendimizi sulayarak serinliyoruz. Sürekli gölgede durmaya çalışıyoruz" dedi.

 

'Kızgın güneşin altında çalışıyoruz'

 

İnşaatta demir bağlayan inşaat işçisi Sedat Cenk, kışın soğuk ve yağmur altında, yazın ise kızgın güneşin ve kavurucu sıcağın altında çalıştıklarını ifade etti. Bugünlerde havanın çok sıcak olduğunu söyleyen Cenk, "Bizler oruçluyuz bu sıcakta. Bu sıcakta kavrulmuş durumdayız. Hava çok sıcak ve kızgın güneşin altında çalışmak zorundayız. Güneşten korunmak için şapka takıyoruz ama fazla faydası yok. Sıcaktan sürekli aralıklarla gölge alanında dinlemeye, serinlemeye çalışıyoruz. Sürekli olarak vücudumuza su döküyoruz. Demir zaten sıcak, biz de eldiven kullanıyoruz daha da sıcak oluyor. Bir de tabla yağlandığında ise daha da sıcak oluyor. Bizler çalışmak mecburiyetindeyiz" dedi.

 

'Güneş altında yanıp pişiyoruz'

 

İnşaatta kalıp bağlayan Ali Çıt ise, havanın bunaltıcı olduğunu ve kimsenin dışarı çıkamadığı bugünlerde mecburen güneş altında çalıştıklarını dile getirdi. Asgari ücretle çalıştıklarını ifade eden Çıt, kızgın güneşten dolayı kızarıp piştiklerini ve dayanılmaz baş ağrıları çektiklerini aktardı. Çıt, "Bu güneş altında çalışıyoruz. Hava aşırı sıcak ve bunaltıyor insanı. Akşam olana kadar ölüyoruz. Eve gittiğimizde ise bitkin bir şekilde yatıyorum. Durumumuz gözler önünde" dedi.

 

Ali Can da, aşırı sıcağa rağmen işçilerin hayatlarını hiçe sayarak çalıştığını kaydederek, "Şartlar bu, çalışmak gerek. İnsanlar mecbur, yoksa eve ekmek götüremez" dedi.

 

(diha)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa müzik sanat asker
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Karamollaoğlu, Yargıtay Başkanlığına seçilen Kerkez'i tebrik etti
Karamollaoğlu, Yargıtay Başkanlığına seçilen Kerkez'i tebrik etti
Başkan Bozbey: Tarım ve hayvancılığı iyileştirmek önceliğimiz
Başkan Bozbey: Tarım ve hayvancılığı iyileştirmek önceliğimiz